Un fost inalt functionar din Ministerul Integrarii a incercat sa opreasca o ancheta DNA, pretinzind ca lucra pentru serviciile secrete.

Sorin Crivat, fostul sef al Corpului de Control al Ministerului Integrarii Europene si, ulterior, sef al structurii de securitate a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie din cadrul Ministerului Economiei, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta. Ancheta procurorilor anticoruptie, declansata in urma unui denunt, a relevat faptul ca fostul demnitar a primit, prin intermediari, 31.874 de euro de la administratorul unei societati petroliere, caruia ii promisese ca va interveni pe linga conducerea Administratiei Finantelor Publice din Brezoi, Vilcea, pentru a obtine anumite autorizatii comerciale si pentru a opri controlul financiar aflat in desfasurare la respectiva societate. Initial, Crivat a pretins de la patron 10% din valoarea afacerii cu produse petroliere pe care acesta incerca sa o dezvolte.

Alaturi de Crivat a mai fost trimis in judecata, pentru favorizarea infractorului, un anume Dumitru Preda, care, pretinzind ca este ofiter sub acoperire, a intocmit un „raport informativ" fictiv, pe care l-a trimis Presedintiei Romaniei, cu scopul de a opri ancheta desfasurata de DNA impotriva lui Crivat. Conform procurorilor, demersurile celor doi urmareau acreditarea ideii ca sint membri ai unui grup operativ al serviciilor secrete. Crivat a fost trimis in judecata in stare de arest, dosarul sau aflindu-se pe rolul Tribunalului Brasov.