Presedintele Federatiei Romane de Tenis il pune la colt pe Alexe Bardan, care a afirmat ca Pavel si Hanescu nu mai au ce cauta in echipa de Cupa Davis.

Inca de la tragerea la sorti, echipa de Cupa Davis a Romaniei era privita de specialisti ca un sparring-partner pentru Franta, in drumul acesteia catre sferturile de finala ale intrecerii. Numai ca punctul obtinut la dublu de juniorii Florin Mergea si Horia Tecau a schimbat opinia unor persoane din conducerea Federatiei Romane de Tenis. „Cu doua zile inainte de plecarea spre Franta, toata lumea ma intreba de ce ne mai ducem, ca nu avem nici o sansa. Acum, pentru ca am luat un punct, fiind foarte aproape sa-l obtinem si pe-al doilea, lumea e nemultumita. Trebuia sa pierdem cu 5-0 si nu mai existau discutii", a declarat presedintele FRT, Ilie Nastase.

Pavel, persona non grata

Considerat pina acum salvatorul echipei, Pavel - care a cistigat aproape de unul singur barajul cu Coreea de Sud - a devenit dintr-o data persona non grata, in opinia vicepresedintelui FRT, Alexe Bardan. Acesta considera ca jucatorul roman cel mai bine clasat in ierarhia ATP nu are ce cauta in echipa de Cupa Davis, pentru ca stopeaza evolutia tenismenilor tineri. „Noi avem o regula la Federatie: intra pe teren cei mai bine clasati jucatori, iar acestia erau Pavel si Hanescu. Ce era sa facem? Sa bagam juniori in locul seniorilor? Nu neglijam tinara generatie, atit timp cit, de un an, Petru Alexandru Luncanu merge peste tot cu echipa de Cupa Davis. Dar asta e mentalitatea la romani: meciurile cistigate de Pavel in ultimii zece ani se uita, ramin cele pierdute. Si ce ma doare cel mai tare este faptul ca astfel gindeste un om de tenis. Daca analizam meciul, nu Pavel a pierdut cu Grosjean, ci francezul a reusit sa cistige ultimele trei seturi. Iar Gasquet, la cum a jucat cu Pavel, nu l-ar fi invins nimeni", a mai spus Nastase. Mai mult, presedintele FRT a sarit si in ajutorul lui Hanescu, despre care Bardan spune ca este ,,zero ca performanta". ,,Hanescu a fost accidentat si si-a revenit foarte greu. Acum tenisul nu mai este ca pe vremea noastra, te rupi mult mai usor."

„Cneazul" ar putea reveni la dublu

Desi considera ca perechea Mergea-Tecau este un cistig pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei, seful tenisului romanesc nu exclude ca pe viitor Pavel sa joace din nou la dublu. ,,Pavel nu a evoluat la dublu pentru ca s-a simtit obosit dupa meciul cu Grosjean si a vrut sa se rezerve pentru cel cu Gasquet. Mergea si Tecau sint un cistig inca de la meciul cu Ecuador. Ei se cunosc, dar din nefericire nu joaca prea mult impreuna. Mergea este mai bun la simplu, iar Tecau nu-l poate urma in turnee, pentru ca el se axeaza pe dublu. Joaca impreuna doar la challengerurile din Romania si, eventual, in Cupa Davis", a mai spus Nastase, care a reusit sa incheie in Franta un contract in valoare de 600.000 de euro pentru tenisul feminin romanesc.