Apelul directorului executiv al companiei Apple este directionat catre cele mai mari patru companii din domeniu: Universal, Sony BMG, Warner and EMI.
Magazinele de muzica online, sub conditiile acceptate de majoritatea caselor de productie, au incrustat coduri de software in fisierele de muzica digitala si restrictioneaza capacitatile de copiere ale acestora. Apple detine un astfel de sistem, iar muzica pe care o vinde poate fi utilizata numai pe iPod-urile sale.
Jobs a negat posibilitatea ca Apple sa breveteze propriul sau sistem, FairPlay, si sa permita competitorilor sa foloseasca pe playere muzica din iTunes (softul interfata pentru iPod) si sa comercializeze muzica pentru iPod-urile Apple. Directorul executiv Apple a afirmat ca aceasta abordare nu ar face decat sa complice administrarea drepturilor de autor.
Directorul executiv Apple a propus, in schimb, companiilor sa-si uneasca drepturile de administrare si a subliniat ca numai 10% din vanzarile de muzica de anul trecut au fost realizate prin magazinele de pe internet si ca aceasta muzica este usor transferabila de pe CD-uri.