Sefii institutiilor statului responsabile cu autorizarea si controlul protectiei mediului atrag atentia asupra repercusiunilor pe care Romania le poate inregistra in cazul in care agentii economici mari poluatori nu respecta angajamentele de mediu. I
Sefii institutiilor statului responsabile cu autorizarea si controlul protectiei mediului atrag atentia asupra repercusiunilor pe care Romania le poate inregistra in cazul in care agentii economici mari poluatori nu respecta angajamentele de mediu. Ioan Gherhes, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a declarat, ieri, la Sinaia, la reuniunea anuala a reprezentantilor teritoriali ai agentiei, ca tara noastra este pasibila de penalitati daca agentii economici nu se conformeaza angajamentelor asumate. Potrivit legislatiei comunitare, in cazul in care aceste angajamente nu sunt respectate, in urma parcurgerii unei proceduri, tara noastra va plati penalitati, in numele agentilor economici (n.r. - procedura de infringement).
Silvian Ionescu, seful Garzii Nationale de Mediu, a declarat, transant, ca va aplica legea daca nu se respecta programele de investitii convenite prin autorizatiile de mediu. "Potrivit legislatiei, in cazul in care agentii economici nu respecta programul de conformare la normele de mediu, sanctiunile pot merge pana la suspendarea activitatii. Luam in calcul toate implicatiile sanctiunilor, inclusiv cele economice si sociale. Mergem pana la intocmirea de dosare penale pentru conducerile societatilor care nu vor sa respecte programele de conformare", a spus Ionescu. El a atacat dur conducerile unor societati mari poluatoare pentru neindeplinirea obligatiilor de mediu, nominalizand conducerile societatilor Mittal Steel Galati si Petrotel - Lukoil. Mihai Toti, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), a tinut sa precizeze ca AFM are bani pentru sustinerea unor proiecte de mediu, astfel incat Romania sa nu fie pasibila de amenzi, dar marii poluatori nu au prezentat nici un proiect. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.