„Nimfa“ care se pare ca i-a rapit sotul Mioarei Roman este o tånara moldoveanca, despre care se stie ca lucreaza ca director de marketing la o firma italiana din Capitala si are 25-26 de ani. E bruneta si o cheama Ana Maria Cherech
„Nimfa“ care se pare ca i-a rapit sotul Mioarei Roman este o tånara moldoveanca, despre care se stie ca lucreaza ca director de marketing la o firma italiana din Capitala si are 25-26 de ani. E bruneta si o cheama Ana Maria Chereches. Pentru ea, doar pentru ea, Roman a parasit domiciliul conjugal. Petre a fost vazut cu juna prima intr-un club din Bucuresti, in urma cu doua saptamåni, dar si la Predeal. Ana Maria este cea care-i trimitea SMS-uri insultatoare Mioarei, iar lui Petre mesaje de genul: „Iubitul meu, te sarut, adorm cu gåndul la tine“

Mioara Roman se afla intr-un moment in care pare decisa sa nu-si mai ierte sotul. Ea ne-a declarat ieri ca a dat deja actele pentru divort avocatului pentru a fi depuse la Judecatorie. Motivul: parasirea domiciliului conjugal. Mioara spune ca doar amicii lui Petre, cei care au trimis presei informatia separarii lor, au determinat-o sa-si iasa din papuci si sa restabileasca adevarul: „Eu divortez de Petre, nu el de mine! De altfel, este o decizie pe care o luasem dinainte ca el sa plece de acasa“.

Fostul premier Petre Roman e decis sa revi na in prim-planul politicii, implicåndu-se in politica pentru pensionari. Astfel, la data de 1 Martie, el va lansa, la Timisoara, programul Uniunii „Fortele Unite“. Acest program vizeaza, printre altele, modificarea Legii pensiilor si crearea Fondului Recunostintei, gåndit ca o compensatie a pierderilor inregistrate de pensionari pe perioada tranzitiei. Probabil ca divortul va atrage o mai mare mediatizare a acestei uniuni si va compensa golurile create acum in imagine.

(Adriana Tiganila ,Adina Anghelescu)


Mioara Roman, sotia ex-liderului PD Petre Roman, pare decisa sa nu-si mai ierte jumatatea. Ea ne-a declarat, ieri, ca actiunea de divort a fost depusa la tribunal, de catre avocata ei, si ca nu mai vede nici un argument pentru care nu si-ar finaliza demersul. Ieri, purtatorul de cuvånt al Judecatoriei sectorului 1, Amelia Radulescu, ne-a declarat: „La noi nu exista nici un dosar“! Motivul invocat in cererea de divort este parasirea domiciliului conjugal de catre Petre Roman.

Chiar si in aceasta situatie, 35 de ani de convietuire in comun, doua fete si o nepoata inca mai pot intoarce lucrurile din drum. Ca in oricare alta familie, si in cea a fostului premier au mai fost momente tensionate. Si nu putine. Nu are rost sa le enumeram acum, cert este ca nici unul dintre aceste motive nu a produs ruptura.

In plus, familia Roman nu este una ahtiata dupa publicitate de orice fel. Nu a dorit niciodata sa fie vedete cu tot dinadinsul. Erau oricum satui de lumina reflectoarelor. Si asta pentru ca vorbim de unul dintre cei mai conoscuti politicieni din ultimii 17 ani! Cånd spunem asta, ne referim la faptul ca este exclus ca sotii Roman sa-si fi pus public poalele in cap, invocånd divortul, doar pentru a anunta måine ca se impaca si dorm linistiti cu dosarul de presa sub perna sau doar pentru a il readuce in prim planul vietii politice pe fostul premier.

Acest aspect credem ca trebuie lamurit din start, cu atåt mai mult cu cat surse bine informate si, mai ales, bine intentionate, incearca sa acrediteze inclusiv aceasta teorie. Cum ca Mioara il ajuta de fapt pe Petre sa revina in politica oricum, chiar si printr-un scandal hipermediatizat, care, in fond, mai degraba le-ar terfeli imaginea publica.

Roman - Nu comentez
Doua zile la rånd l-am tocat pe Petre Roman sa confirme sau sa infirme stirea privind divortul si, in context, sa faca unele precizari. Politicos dar ferm, Roman a spus ca-i viata lui personala, ca are dreptul la intimitate si ca refuza sa faca vreun comentariu. Altul decåt acela ca, in ultimii ani, presa l-a ignorat sistematic atunci cånd chiar a avut ceva de spus si ca nu-i face nici o placere sa fie repus pe tapet, acum, cu lucruri stict personale. Cånd a fost vorba de ce a aparut in presa påna acum, el a replicat sec: Prostii!

Mioara, fortata sa iasa la atac
Mioara Roman ne-a declarat ca se gandeste, la randu-i, la modul cel mai serios, daca nu ar fi mai indicat sa nu renunte la mobil in perioada imediat urmatoare. E vorba de copii, va dati seama ce neplåcuta este pentru fete toata aceasta situatie. Ele chiar m-au sfatuit sa pun capacul pe oala, cum se spune, sa nu ajungem precum alte cupluri celebre in scandaluri si divorturi. Inclin sa le dau dreptate. Atunci, de unde toate declaratiile dumneavoastra, pe subiect, aparute in media, zilele acestea? Am fost nevoita sa ripostez, in momentul in care informatia legata de divortul nostru a aparut in ziare.

Si sursele, si da-i, si lupta...
Cu alte cuvinte, nici Mioara Roman nu ar fi tinut probabil capul de afis in presa ultimelor zile, daca nu era fortata sa puna lucrurile la punct pentru ca si-a bagat dracul coada.

Adica sursele
Sursele din anturajul lui Petre Roman au rumegat cåteva zile informatia si apoi au lansat-o in presa: „Roman divorteaza de nevasta, si-a luat hainele si s-a mutat la un prieten. Cu ziarul in måna, Mioara a iesit la atac: „Ba eu divortez de el! A plecat fara nici o explicatie, lucrurile sunt cat se poate de clare intre noi. Si-a inceput morisca...
Tot prieteni de familie declarau ca domnisoara care face obiectul divortului s-ar numi Ana Maria Chereches. Ea se recomanda ca fiind director de marketing la o firma italiana, cu sediul in Bucuresti. Varsta domnisoarei ar fi de 25-26 de ani. Cu ea ar fi fost in Clubul Smart, in urma cu doua saptamani. Si tot cu ea ar fi petrecut cateva zile la Predeal, la un prieten al lui Roman.

Revenirea la moneda nationala
Petre si Mioara Roman isi numara bagajele. Unul dintre cele mai solide cupluri de pe scena politica s-a destramat. Dupa 35 de ani de casnicie Petre Roman a parasit, dintr-o data casa in care locuia alaturi de sotia sa. Nici macar nu a incercat sa explice gestul sau, ci doar a aruncat fugitiv un „Vreau sa-mi vad de viata mea!“. In urma lui, au ramas privirile intrebatoare ale Mioarei si ridicatul din umeri ale celor doua fiice Oana si Catinca.

Romaniias-au obisnuit cu divorturi mediatizate excesiv, mai ales intr-o tara in care Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu au stabilit deja un record in materie. Insa, astfel de „spectacole“ sunt mai rare in zona politicului si mai des intalnite printre vedetele din show-biz. Poate de aceea despartirea dintre Petre si Mioara Roman socheaza atat de mult opinia publica. Sau poate pentru ca faimosul cuplu era cunoscut tocmai pentru trainicia lui. Oricum, cert este ca divortul dintre Petre si Mioara este, probabil, cel mai rasunator din politica ultimilor 17 ani. Iar pentru ca evenimentul nefericit sa fie si mai interesant pentru public, cei doi mai au si opinii diferite asupra situatiei in care se afla.

Mioara nu cedeaza
Mioara Roman sustine ca Petre Roman a plecat de acasa ulterior hotararii ei de a divorta. Ea sustine ca nu este prima oara cand se gandeste sa se separe de sotul sau. Mioara a mai povestit ca, desi cuplul parea unul ferit de scandaluri, in familia sa au mai fost probleme pornite din temperamentul coleric al sotului, din o prea mare implicare in meserie a acestuia - care au condus la neglijarea copiilor. Mai mult, sotia omului politic a precizat ca in decursul timpului a incercat sa-l ajute pe sotul sau cu sfaturi pe care acesta le-a ignorat, desi ideile ei ar fi putut fi pertinente din moment ce este fiica de diplomat. Totodata, Mioara Roman este nemultumita de atitudinea sotului sau, care a refuzat orice contact cu familia sa dupa ce a plecat de acasa, pe 1 februarie. Ea a explicat ca nu o mira atat de mult faptul ca Petre s-a hotarat sa plece dar nu intelege de ce nu mai pot discuta ca doi oameni maturi. Cei doi comunica acum doar prin avocati.

Mai nimic de impartit
Mioara a spus ca nu s-a pus niciodata problema ca ar putea fi inselata. Ba, mai mult, ea a mentionat ca se intorsesera din concediu cu putin timp inaintea izbucnirii scandalului. Totodata, sotia lui Petre Roman a clarificat faptul ca divortul nu va fi foarte complicat pentru ca banii n-au fost niciodata prea multi, iar cele doua imobile ale familiilor celor doi au fost deja vandute. Cele doua fete ale cuplului, Oana si Catinca, sunt decise sa nu comenteze. E problema parintilor, a fost singura lor declaratie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.