Astazi si miine sint posibile inundatii in vestul si in sudul tarii, in urma topirii zapezilor si a cresterii debitelor riurilor, a avertizat Institutul de Hidrologie. In Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Maramures, Mehed
Astazi si miine sint posibile inundatii in vestul si in sudul tarii, in urma topirii zapezilor si a cresterii debitelor riurilor, a avertizat Institutul de Hidrologie. In Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Maramures, Mehedinti, Satu Mare si Salaj, prefecturile au primit avertizari de cod galben, ceea ce inseamna ca inundatiile ar avea efecte moderate. Avertizarile au cod portocaliu in Arad, Hunedoara si in Timis, unde inundatiile ar putea produce efecte semnificative.

Inundatiile afecteaza deja mai multe localitati bistritene. Apele riului Ilisua, care s-a revarsat si anul trecut si a afectat grav comuna Tirlisua, au intrat in zeci de gospodarii de pe Valea Tiblesului.

Aproximativ 150 de familii din doua sate au ramas izolate. Potrivit autoritatilor locale, cele mai afectate sint comunele Spermezeu si Caianu Mic. (S.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.