Fundasul central al nationalei a fost gafeurul meciului pierdut de Celta Vigo, in timp ce Contra nici macar nu a fost inclus in lotul lui Getafe.

Cotidianul „AS" l-a desemnat pe Gabriel Tamas „trompeta meciului" pierdut de Celta Vigo cu 0-2 in fata celor de la Espanyol Barcelona. „Ce vina poate avea antrenorul Fernando Vasquez in fata partidei slabe facute de Tamas, probabil cel mai bun jucator al formatiei Espanyol pe stadionul Balaidos?", se intreaba ironic jurnalistii spanioli, lipsa de forma a fundasului central de la nationala fiind vizibila si la amicalul cu Moldova. Internationalul roman a fost coautor la primul gol al oaspetilor, dupa care a incasat cartonasul rosu pentru faulturi grosolane. „Eliminarea lui Tamas a ucis echipa", a afirmat si antrenorul Vasquez, semn ca vin vremuri grele pentru brasovean. Tot in Spania, preferatul lui Piturca pe banda dreapta a nationalei, Cosmin Contra, nu a fost nici macar in lotul formatiei Getafe, in timp ce „obraznicul" Ogararu a fost integralist la meciul cistigat de Ajax cu Den Haag.

In Italia, Cristi Chivu a stat in tribuna din cauza accidentarii care l-a scos si din tricoul de capitan al nationalei saptamina trecuta, insa AS Roma a invins si fara el cu 3-0 pe Parma. Cum nici Mutu nu a jucat pentru Fiorentina, eroul zilei in Serie A a fost Paul Codrea, autor al unui gol splendid pentru Siena, care a remizat astfel cu Caglairi (2-2).