Scumpirea terenurilor din Capitala i-a determinat pe investitorii care doresc sa ridice ansambluri de locuinte de lux sa se orienteze catre terenurile de la marginea orasului.

Preturile terenurilor din zonele centrale sau semicentrale din Capitala fac ca marii investitori sa ridice blocuri pe suprafetele din aceste locuri. Vilele, chiar si cele de lux, se construiesc la periferia Capitalei sau in localitatile din apropiere. „Credem ca zonele actuale de interes se vor extinde si vor aparea noi zone in lipsa terenurilor disponibile in locatiile de top ale Capitalei", a declarat Clau-dia Dascalescu, consultant senior in cadrul Departamentului rezidential al DTZ Echinox, conform agentiei NewsIn.

Preturi mari

Potrivit reprezentantei DTZ, pe piata locuintelor de lux din Bucuresti preturile de vinzare sint in continua crestere, iar potrivit unui studiu redactat recent de grupul Global Property Guide, Romania are preturi mai mari decit Belgia, Slovacia si Polonia. Astfel, daca in prezent pretul pe metru patrat al unei locuinte de lux in Capitala Romaniei ajunge chiar la 2.350 de euro, in capitala Belgiei nu trece de 2.150 de euro. Alte orase unde apartamentele de lux pot fi achizitionate la preturi mici sint Bratislava, cu 1.292 de euro pe metru patrat, Varsovia - 1.175 de euro/mp, Skopje - 1.125 de euro/mp si Chisinau - 917 euro/mp, potrivit studiului privind cele mai scumpe orase europene in functie de pretul locuintelor. In Bucuresti, chiria ajunge la 1.900 de euro pe luna pentru o locuinta de 120 de metri patrati, peste preturile din Geneva - 1.845 de euro, Madrid - 1.200 de euro si Berna - 1.500 de euro.