Burse de 1.000 de dolari in strainatate

Ministerul Educatiei a relansat ieri oferta de burse pentru stagii de studii in strainatate cu durata intre doua si zece luni, asigurind, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate, pina la o mie de dolari pe luna. Bursele se atribuie pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare sau specializari postuniversitare si postdoctorale in strainatate. Candidatii vor solicita un acord de primire la studii direct la universitatile din strainatate. Totodata, acestia pot participa la concursul national pentru obtinerea unei finantari in vederea efectuarii stagiului de studii sau de cercetare in strainatate la care au fost acceptati. (V.D.)

Bani pentru drepturile femeilor

Finantari intre 500 si 15.000 de dolari, acesta este sprijinul pe care il poate obtine orice ONG care are ca scop promovarea drepturilor femeilor, anunta un comunicat al Global Fund for Women. Sanse au proiectele pentru imbunatatirea accesului la educatie al fetelor, promovarea drepturilor privind sanatatea si reproducerea, oprirea violentelor impotriva femeii sau stimularea participarii femeilor in politica. Detaliile pot fi obtinute accesind www.finantare.ro. (S.D.)

Liceenii iau medicamente fara reteta

Peste un sfert dintre liceenii bucuresteni in ani terminali isi administreaza singuri medicamente atunci cind sint bolnavi. Aproape 60% dintre ei cer sfatul parintilor si prietenilor pentru a se trata, potrivit unui studiu comandat de Fundatia Ozone si realizat de compania GfK in zece licee bucurestene, cu 1.000 de elevi din clasele terminale. Studiul, care se raporteaza la medicamentele care nu necesita prescriptie, mai arata ca cei mai multi liceeni au declarat ca citesc prospectul pentru a afla mai multe informatii despre modul de administrare, reactii adverse sau contraindicatii. (O.C.)