Camera Deputatilor a acceptat ieri, la votul pe articole, propunerea legislativa a deputatului PRM Lucian Bolcas privind suspendarea aplicarii Ordonantei DIICOT. Deputatii au votat, pe articole, initiativa depusa de deputatul PRM Lucian Bolcas, neformulind nici o obiectie asupra propunerii care viza suspendarea aplicarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 131/2006.

Potrivit MEDIAFAX, deputatul PD Augustin Zegren a sustinut ca Parlamentul nu poate, procedural, sa dispuna suspendarea aplicarii unei ordonante de urgenta, ci doar sa adopte sau sa respinga actul in cauza.

Proiectul de lege initiat de deputatul PRM prevede suspendarea aplicarii Ordonantei DIICOT si stabileste ca actele intocmite de la data intrarii in vigoare a ordonantei respective pina la intrarea in vigoare a prezentei legi isi mentin valabilitatea numai in masura in care nu contravin Legii nr. 508/2004 privind organizarea DIICOT.

Deputatii au fost de acord si cu un amendament formulat de deputatul PC Sergiu Andon, potrivit caruia organele de urmarire penala legal investite la data intrarii in vigoare a proiectului legii ramin competente a solutiona cauza.

Votul final asupra legii propuse de deputatul PRM Lucian Bolcas urmeaza sa fie dat astazi.