Motiunea anti-Macovei are toate sansele sa fie adoptata astazi in Senat. La orizont apare o motiune de cenzura.

Conservatorii au amenintat ca, daca motiunea simpla la adresa ministrului Justitiei, Monica Macovei (foto), va trece in Senat, iar premierul Tariceanu nu o va demite, atunci vor introduce o motiune de cenzura. PRM sustine demersul, PSD inca mediteaza.

„In urma scandalului, in urma votului, va fi obligat sa o revoce (pe Monica Macovei - n.r.). Nu se poate juca cu astfel de lucruri. Daca premierul nu accepta, vom fi nevoiti sa declansam crearea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Daca dinsul nu vrea sa o lase pe doamna Macovei sa plece, atunci poate o sa plece toti", sustine secretarul general al PC, Codrin Stefanescu, aratindu-se sigur ca motiunea simpla la adresa ministrului Justitiei va fi votata astazi de plenul Senatului.

Prin vocea vicepresedintelui executiv Lucian Bolcas, PRM a anuntat ca este dispus sa sustina demersul conservatorilor. „Sigur ca vom sustine o astfel de motiune de cenzura. Este un demers cit se poate de normal daca premierul Calin Popescu Tariceanu nu va tine seama de hotarirea Senatului", ne-a declarat Bolcas. La rindul lor, social democratii, cosemnatari ai motiunii simple la adresa ministrului Monica Macovei, nu s-au aratat foarte entuziasti in legatura cu demersul conservatorilor. „In momentul acesta nu exista nici o decizie in acest sens. Urmeaza sa discutam, dar inainte trebuie sa vedem si daca cei de la PC ne vor propune sa sustinem aceasta motiune", ne-a declarat purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu.

Nehotarire in tabara liberalilor

Opozitia are toate sansele sa treaca motiunea simpla la adresa ministrului Justitiei, daca tinem cont ca adunate voturile PSD+PC+PRM insumeaza 73, iar majoritatea in Senat este 69 de voturi. In plus, desi premierul Tariceanu a anuntat ca nu o va suspenda pe Monica Macovei chiar daca motiunea va fi votata, ceilalti membri PNL au pozitii mult mai transante. „Sint fortata sa fac un compromis - ca om politic as vota impotriva ministrului Justitiei, dar ca membru al PNL voi vota, cu toata greata existentiala, in favoarea acesteia, desi a introdus brambureala in justitie, isi piraste propria tara la Bruxelles, reclamind rea-vointa, incompetenta si coruptie in Romania, fara sa probeze. Monica Macovei nu exista ca om pentru mine", declara zilele trecute vicepresedintele PNL, Norica Nicolai.