LPF a trimis IERI un fax catre Rapid, prin care clubul giulestean era informat ca va juca meciul cu "Poli" Timisoara, din etapa a 20-a a Ligii I la Craiova, insa oficialii rapidisti au anuntat, prin intermediul directorului general Constantin Zott
LPF a trimis IERI un fax catre Rapid, prin care clubul giulestean era informat ca va juca meciul cu "Poli" Timisoara, din etapa a 20-a a Ligii I la Craiova, insa oficialii rapidisti au anuntat, prin intermediul directorului general Constantin Zotta (foto), ca nu sunt de acord cu decizia LPF. Zotta a precizat ca faxul a venit din partea directorului de competitii al LPF, Mircea Cezar Ionescu.
Ionescu a declarat ieri ca a decis pe baza actelor de la dosar ca partida sa se dispute la Craiova. "Pe baza actelor de la dosar asa am considerat. Daca e bine sau nu, adevarul va iesi la iveala. Rapid a solicitat, printr-o adresa, sa joace la Brasov, iar Timisoara nu a fost de acord, mentionand ca va parcurge distanta pana la Bucuresti cu avionul, iar de acolo ar mai trebui sa parcurga 168 de kilometri cu autocarul", a spus Ionescu. Acesta a afirmat ca "Poli" Timisoara ar fi dorit ca partida sa se desfasoare la Alba Iulia, insa detinatorul drepturilor de transmitere a meciului a solicitat ca acesta sa se desfasoare in nocturna. "Postul de televiziune a cerut ca meciul sa se dispute duminica, in nocturna, de la ora 20. La Craiova au si nocturna si aeroport, iar cei de acolo si-au dat acordul. Am considerat ca nici unii, nici ceilalti, nu au dreptate. Nu inteleg de ce nu vor, ii televizeaza! Nu ma deranjeaza cu nimic daca am sau nu dreptate", a completat Ionescu. Rapid are terenul propriu suspendat pentru o etapa, ca urmare a incidentelor de la partida cu Pandurii Tg. Jiu, scor 1-1, din etapa a 18-a a Ligii I. Rapidul a fost sanctionat initial cu trei etape de suspendare a terenului propriu, insa la Comisia de Apel sanctiunea a fost redusa la o etapa.
Zotta: "LPF incalca regulamentul!"
"Decizia LPF este in contradictie totala cu regulamentul in vigoare. Am facut deja contestatie la Comitetul Executiv al FRF, prin care solicitam sa nu jucam la Craiova. Regulamentul este foarte clar si pentru noi este o chestiune de principiu sa nu organizam acest meci intr-o localitate impusa de altcineva. Noi am ales Brasovul, pentru ca avem jucatori in echipa, ca M. Constantin, Buga si Ganea, care sunt brasoveni. In plus este si o relatie de prietenie intre George Copos si Ioan Niculae", a declarat Zotta. "Pentru noi, decizia LPF este in contradictie cu regulamentul. Nu vom accepta sa jucam la Craiova. Nu avem nimic impotriva suporterilor olteni, galeriile au relatii perfecte. Nu avem nimic impotriva Timisoarei, galeriile noastre sunt infratite. Dar este vorba de un principiu: respectarea in totalitate a regulamentelor" a spus Zotta. Acesta a invocat Circulara nr. 6 din 21 noiembrie 2006, prin care Comitetul Executiv al FRF a decis modificarea Regulamentului Disciplinar. In acest document se arata ca, in cazul meciurilor disputate pe stadion neutru, situat la cel putin 150 km distanta, "la stabilirea stadionului neutru se va urmari ca echipa vizitatoare sa nu fie obligata la o distanta mai lunga decat cea initiala". Rapid a solicitat ca meciul sa se dispute la Brasov, la peste 150 km, respectiv 168 km, pe Stadionul "Tineretului". Pe de alta parte, distanta Timisoara - Brasov este mai mica decat distanta Timisoara - Bucuresti, 423 km fata de 560 km. Cu alte cuvinte, a precizat Zotta, in solicitarea clubului din Giulesti se respecta prevederile actuale ale regulamentelor. Mai vehement a fost George Copos, patronul Rapidului: "M-am adresat UEFA, care a confirmat ca optiunea noastra pentru Brasov este perfect regulamentara. In caz ca Liga va mentine decizia ca Rapidul sa joace pe stadionul din Craiova, declar ca noi nu vom deplasa echipa acolo. Liga n-are decat sa trimita ea o echipa, cu finul Gheorghe Chivorchian (n.r.- directorul executiv al clubului Poli Timisoara) in poarta, nasul Dumitru Dragomir mijlocas coordonator si cu subordonatul lui, Mircea C. Ionescu, centru atacant. Ar fi un ax central de mare greutate!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.