Banatenii ar fi dorit sa se joace la Alba-Iulia in locul Brasovului preferat de giulesteni, insa postul tv a cerut nocturna.

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) le-a comunicat ieri rapidistilor ca meciul din prima etapa a returului, contra Politehnicii Timisoara, se va desfasura la Craiova, dupa ce Comisia de Apel a decis ca giulestenii sa ramina cu o singura etapa de suspendare a terenului, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Pandurii. Desi rapidistii sint, de drept, organizatori, avind posibilitatea sa aleaga un stadion aflat la o distanta mai mare de 150 de kilometri fata de Bucuresti, Liga a intervenit in favoarea Politehnicii Timisoara si a postului de televiziune Kanal D, ceea ce a stirnit revolta giulestenilor. „Rapid a solicitat, printr-o adresa, sa joace la Brasov, iar Poli nu a fost de acord, mentionind ca va parcurge distanta pina la Bucuresti cu avionul, iar de acolo ar mai trebui sa parcurga 168 de kilometri cu autocarul", a declarat directorul de competitii al LPF, Mircea Cezar Ionescu, care a dezvaluit ca timisorenii si-ar fi dorit sa joace la Alba-Iulia, unde nu exista instalatie de nocturna.

Craiova si-a dat acordul

Avind in vedere ca partida va fi considerata cel mai probabil prima optiune a etapei a XX-a, Kanal D si-a pronuntat deja preferintele, chiar daca programarea televizarilor se va face abia miine. „Postul de televiziune a cerut ca meciul sa se dispute duminica, in nocturna, de la ora 20.00. La Craiova au si nocturna, si aeroport, iar cei de acolo si-au dat acordul. Am considerat ca nici unii, nici ceilalti nu au dreptate. Nu inteleg de ce nu vor, ii televizeaza. Nu ma deranjeaza cu nimic daca am sau nu dreptate", a comentat Mircea Cezar Ionescu.

Zotta a facut contestatie

Hotarirea LPF a fost insa contestata de conducerea Rapidului, care alesese stadionul din Brasov, si el conform cu regulamentul, ce prevede ca partida sa se desfasoare la o distanta de cel putin 150 de kilometri de Bucuresti. „Decizia LPF este in contradictie totala cu regulamentul in vigoare. Comitetul Executiv a hotarit modificarea Regulamentului Disciplinar, prin articolul 72, alineatul 1. Se specifica faptul ca, la stabilirea stadionului neutru, se va urmari ca echipa vizitatoare sa nu fie obligata la o distanta mai mare decit cea initiala. Noi am cerut sa disputam meciul la Brasov, iar distanta Timisoara-Brasov este mai mica decit distanta Timisoara-Bucuresti, respectiv 423 de kilometri fata de 560 de kilometri. Am facut deja contestatie la Comitetul Executiv al FRF, prin care solicitam sa nu jucam la Craiova", a declarat directorul general Constantin Zotta.