Fostul tenisman promite ca va investi cindva la clubul de la care a mincat o piine. La Dinamo a revenit deja Agaton, iar Netoiu recunoaste ca nu a plecat niciodata.

Dinamo a plecat ieri-dimineata spre Lisabona pentru meciul de miercuri (ora 22.00, TVR 1) cu Benfica din Cupa UEFA, dar deja se antreneaza pentru Liga Campionilor. Sedintele de pregatire vizeaza si conducerea din Stefan cel Mare, mai vechi apropiati ai clubului iesind din culise pentru a-si lipi devotamentul de audienta data de Champions League. De cite ori a fost nevoie, Ion Tiriac a pus la dispozitia dinamovistilor un charter pentru deplasarile internationale, finantind in plus o grupa de juniori. Intrebat daca intentioneaza sa devina actionar, asa cum s-a vehiculat dupa retragerea lui Giovanni Becali, magnatul a lasat de inteles ca va investi la Dinamo la un moment dat. „Eu am mincat piine la Dinamo. Am fost militian si o spun cu mare mindrie. Aveam doi lei in plus. Ori eram profesor de sport, ori avocat. Am ramas ofiter de militie, insa n-am uitat asta, si, cind e de impins cu un deget, poate ca o fac, dar o fac pentru ca asa vreau eu, nu pentru ca trebuie sau pentru ca imi trebuie notorietate. Deocamdata, nu este cazul", a spus Tiriac pentru PRO TV.

Netoiu: „Ce, pina acum nu am fost la Dinamo?"

La Dinamo a revenit si fostul ministru al Turismului Dan Matei Agaton, in timp ce Gigi Netoiu, aflat alaturi de Mitica Dragomir, membru fondator la Dinamo inainte de a ajunge presedinte la Liga, in delegatia pentru Portugalia, spune ca nu a plecat niciodata. „Ce, pina acum nu am fost la Dinamo? Ce, am plecat undeva?", a spus Netoiu, completind: „N-am revenit la Dinamo, deocamdata. V-am spus ca vin si m-as bucura ca si ceilalti actionari sa faca ce am facut eu in zece ani pentru Dinamo. Intotdeauna am fost si sint cu Dinamo. E normal sa fie asa dupa zece ani. Atit timp cit e vorba de Dinamo si se face treaba, nu o sa spun nimic, cind nu se va face, voi spune. Credeti ca altii sint mai dinamovisti ca mine?". Vasile Turcu, care a avut un conflict cu Netoiu, a conditionat revenirea sa de investitii: „Face parte din familia Dinamo. Cu cine am avut razboi? Parerea mea e sa terminam cu poantele pe care le scoate presa. Conteaza ce e in inima si nu vorbele pe care le spunem la suparare. E primit orice dinamovist care vine cu ginduri bune si cu bani, ca daca nu vine fara bani, omul nu e primit, nu?", a spus Turcu.

Mitica Dragomir considera ca Netoiu a facut doar valuri, el neplecind de fapt de la Dinamo: „Era printre dinamovisti, vedeti-va de treaba", alimentind zvonurile conform carora Netoiu a plecat la o alta echipa doar pentru a ajuta Dinamo.

Rednic: bani si puncte UEFA

Antrenorul Mircea Rednic nu este deranjat de numarul mare de actionari, atit timp cit vor creste si primele. „Ne-am pregatit foarte bine pentru acest meci si sper sa le luam banii actionarilor. Benfica este o echipa buna, cu jucatori valorosi. Eu cred ca au fost invinsi in Cupa Portugaliei fiindca se gindeau la partida cu noi. Ne batem cu Portugalia pentru a avea mai multe echipe in cupele europene si sper sa obtinem un rezultat bun, care sa ne dea sanse pentru retur", a declarat Rednic, care spera ca echipa sa sa marcheze macar un gol pe celebrul Da Luz. Cristi Borcea a declarat ca are emotii, mai ales dupa ce si Dragomir i-a spus ca Benfica este o formatie puternica, pe care a vazut-o in turneul de la Dubai, in pauza dintre doua curse de camile.

Nici o problema la Benfica

De partea cealalta, dupa ce au fost eliminati din Cupa Portugaliei de modesta Varzim, jucatorii de la Benfica s-au antrenat si duminica pentru a nu se repeta neplacerile si la meciul cu Dinamo. Presa de luni scria ca antrenorul Fernando Santos ii va avea la dispozitie pe Fabrizio Miccoli si pe Derlei, astfel ca nu vor mai exista probleme cu eficienta in atac. De asemenea, conform „Record", vor reveni Petit si Karagounis, menajati la sfirsitul saptaminii trecute din cauza unor accidentari usoare.

Istorie Antrenorul de origine romana Elek Schwartz, nascut la Timisoara, a antrenat-o pe Benfica Lisabona in sezonul 1964/1965. Atunci, clubul lusitan a reusit sa cistige titlul in Portugalia si sa ajunga pina in finala Cupei Campionilor Europeni, pierduta in fata lui Inter Milano.