Directorul Rompetrol Down Stream, Dan Rosu, a declarat, ieri, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, ca interceptarile Serviciului Roman de Informatii (SRI) au fost facute ilegal si au creat reale probleme la nivelul conducerii companiei. Director
Directorul Rompetrol Down Stream, Dan Rosu, a declarat, ieri, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, ca interceptarile Serviciului Roman de Informatii (SRI) au fost facute ilegal si au creat reale probleme la nivelul conducerii companiei. Directorul general pe reteaua de benzinarii a Rompetrol a fost audiat in calitate de martor, in procesul in care Dinu Patriciu, presedintele companiei, reclama faptul ca ascultarea posturilor telefonice s-a facut ilegal si pentru care cere daune de un milion de dolari.
"Vreau ca SRI sa recunoasca"
Avocatii presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, au depus, la jumatatea lunii februarie a anului trecut, la Tribunalul Bucuresti, o plangere impotriva SRI cu privire la interceptarea timp de mai multi ani a convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri. In plangere, avocatii au apreciat ca ascultarea posturilor telefonice s-a facut cu "incalcarea grava, repetata si iresponsabila a legii procedurale in vigoare, respectiv a Codului de procedura penala si a Legii sigurantei nationale", cerand daune morale si reputationale de un milion de dolari. La termenul precedent, dupa ce a fost audiat de instanta, Dinu Patriciu a declarat ca pentru el nu e importanta suma pe care o cere ca daune morale, adica un milion de dolari, ci ca SRI sa recunoasca faptul ca interceptarile au fost facute ilegal. Instanta a fixat un nou termen in acest dosar pentru 12 martie, atunci urmand a fi audiat un alt martor, Nicolae Ionescu, tot director din cadrul Rompetrol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.