Dupa modelul celorlalte noua procese pierdute, Romania a fost invinovatita in alte trei cazuri.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a mai pronuntat joi, 8 februarie, hotarirea sa in cazurile Stroia, Enciu si Lega, ultimii doi intr-un caz separat de primul, impotriva Romaniei. Dupa modelul deciziilor precedente, CEDO a constatat inca o data nefunctionarea FP si a stabilit plata unor despagubiri cifrate la 280.000 de euro, plus cheltuielile de judecata.

Reclamantii s-au plins de incalcarea dreptului lor de proprietate asupra unor imobile, ca urmare a respingerii de catre instantele interne a actiunilor in constatarea nulitatii absolute a contractelor de vinzare-cumparare incheiate de catre stat cu fostii chiriasi, precum si, in cauza Stroia, a actiunii reclamantei in revendicare initiata impotriva chiriasilor, desi, prin hotariri judecatoresti definitive si irevocabile, reclamantii redobindisera dreptul de proprietate asupra imobilelor in cauza.

Calendarul listarii

Odata adoptata ordonanta necesara, listarea nu va intirzia, promite Alexandru Paunescu. De la momentul adoptarii ordonantei, pasii sint evaluarea capitalului social - etapa care se va incheia in cel mult doua luni, alegerea fund managerului - care va avea loc in termen de alte doua luni, doua luni si jumatate de la incheierea evaluarii. De la momentul selectarii administratorului de fond, „listarea nu o vad intirziata mai mult de o luna si jumatate, doua", a declarat anterior acesta.