Analizele de trafic aerian estimat efectuate de catre personalul specializat din cadrul Aeroportului International Henri Coanda, pentru perioada 2006-2015, pun in evidenta o tendinta de crestere permanenta a acestuia.
Aeroportul va avea un gradient maxim de plus 30% in acest an, ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Din analiza a rezultat, de asemenea, ca in 2008, capacitatea actuala a terminalelor si spatiilor necesare activitatilor conexe va fi depasita, ceea ce conduce la necesitatea demararii Fazei a III-a de dezvoltare si modernizare a aeroportului.
Intr-un proiect de HG, propus de Ministerul Transporturilor, se arata ca lucrarile pentru Faza a III-a au ca scop atingerea capacitatii de prelucrare a sase milioane pasageri/an si constau in extindere finger pana la 12 burdufuri, extindere aerogara Plecari Internationale, extindere aerogara Sosiri Internationale si Plecari/Sosiri Interne, modificare fluxuri in conformitate cu Acordul Schengen; modernizare Salon Oficial, parcare. Valoarea totala estimata este de 81.600.000 euro, din care 75.000.000 euro, pentru Faza a III-a si 6.600.000 euro pentru finalizarea fazei a II-a. Sursele de finantare se vor asigura din sursele proprii ale companiei si din credite bancare externe si interne, garantate si rambursate de Compania Nationala Aeroportul International "Henri Coanda". (C.P.)