Moartea subita a vedetei americane Anna Nicole Smith a readus in atentie cazurile dramatice ale altor dive hollywoodiene care s-au stins inainte de vreme. Si-au dorit sa ajunga celebre cu orice pret, iar pentru multe dintre ele pretul platit a rep
Moartea subita a vedetei americane Anna Nicole Smith a readus in atentie cazurile dramatice ale altor dive hollywoodiene care s-au stins inainte de vreme. Si-au dorit sa ajunga celebre cu orice pret, iar pentru multe dintre ele pretul platit a reprezentat chiar propria viata. Dependenta de somnifere, drogurile, alcoolul, stilul de viata tumultuos si dezorganizat, povara popularitatii sunt doar cateva dintre elementele care au dus in cele mai multe cazuri la un sfarsit tragic, prematur.
Anna Nicole Smith si-a dorit intotdeauna sa fie ca idolul sau Marilyn Monroe. Vietile lor au fost insa destul de diferite, sfarsitul fiind singurul element aproape identic. Monroe avea numai 36 de ani, Smith 39 si o fetita nascuta in urma cu cinci luni. De la debutul sau ca Playmate al anului 1993, Anna Nicole Smith a avut de infruntat nenumarate probleme: a dus o permanenta lupta cu kilogramele, a fost dependenta de pastile iar in urma cu cinci luni isi pierduse fiul.
Marilyn Monroe (1926 - 1962) a fost la inceputul carierei sale si model, pozand chiar pentru coperta primului numar al revistei "Playboy", in 1953. Prima sa aparitie cinematografica notabila s-a produs tot in 1953, in pelicula "Niagara". Cariera sa actoriceasca a atins nivelul cel mai inalt in 1959, prin prestatia din "Some Like it Hot", pentru care a fost rasplatita si cu un Glob de Aur. Monroe a avut nenumarate relatii amoroase intens mediatizate, printre care una cu Frank Sinatra si o presupusa idila simultana cu Robert si John Kennedy. Sfarsitul celui de-al doilea mariaj al sau (din cele trei), cu legendarul jucator de baseball Joe DiMaggio, a fost determinat de violenta fizica, conform plangerii inaintate instantei. La 36 de ani, Monroe este gasita moarta in casa ei, decesul fiind cauzat de o supradoza de sedative.
Dorothy Stratten a fost genul de frumusete pentru care unii ar fi facut moarte de om. Lucru pentru care a si platit, de altfel, chiar cu propria viata. Cariera lui Dorothy Stratten a inclus si aparitii in cateva filme, dar celebritatea ei era indisolubil legata de titlul de "playmate" al anului 1980. Stratten era casatorita cu Paul Snider, impresarul care a "convins-o" sa pozeze goala. Relatia lor s-a deteriorat insa din cauza deselor accese de gelozie ale lui Snider. Nenorocirea s-a produs in 1980, cand faima cucerita ca model Playboy incepuse s-o ajute pe Stratten in cariera actoriceasca. Dorothy a fost ucisa de Snider, care apoi s-a sinucis. Frumusetea si tragicul destin al lui Stratten au fost subiectul multor cantece, filme si carti.
Edie Sedgwick (1943-1971) a pozat pentru revista Vogue in 1966, dar nu a fost niciodata pe deplin acceptata de industria modei, numele sau fiind asociat adesea cu narcomanii "de lux" din New York. Frumusetea sa l-a inspirat pe Andy Warhol, dar odata cu patrunderea in anturajul celebrului artist, Sedgwick a intrat si intr-un tragic cerc vicios. Era cunoscuta, de asemenea, pentru relatiile sale tumultuoase. Dupa ce a renuntat la anturajul lui Andy Warhol, Edie Sedgwick s-a apropiat de cel al Bob Dylan, avand o scandaloasa legatura cu mana dreapta a lui Dylan, Bob Neuwirth. A murit in 1971, dupa o prezentare de moda, din cauza unei supradoze.
Sharon Tate (1943-1969) avea o filmografie impresionanta si o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul din "Valley of the Dolls" inainte de tragicul sau sfarsit produs la varsta de 26 de ani. In 1968, decizia sa de a se marita cu controversatul regizor Roman Polanski a fost realmente surprinzatoare. Promiscuitatea in care traia acesta nu se potrivea aproape deloc cu ideea lui Tate despre o viata de familie. Totusi, anul urmator ea a ramas insarcinata. Cu doua saptamani inainte de nastere, mai multi adepti ai lui Charles Manson au fost trimisi acasa la Tate. Actrita si cei sase prieteni cu care se afla in seara respectiva au fost ucisi cu sange rece.
"Dorothy" lua sedative cu pumnul
Vocea foarte tinerei Judy Garland (Dorothy) in "Vrajitorul din Oz" a uns pe suflet milioane de spectatori. Putini banuiau insa ca la numai 16 ani, cat avea pe atunci, actrita lua amfetamine si barbiturice cu pumnul pentru a face fata presiunii extraordinare la care era supusa. Abuzul de medicamente, completat cu permanenta neincredere in fizicul sau, a facut din Judy Garland o persoana dependenta de antidepresive. A fost nominalizata la Oscar si Emmy, dar cariera sa a fost una cu suisuri si coborasuri. A dus o permanenta lupta cu kilogramele, s-a casatorit de cinci ori, fiind rapusa la varsta de 47 de ani de o supradoza de sedative.
Jean Harlow (1911-1937), stea de cinema si sex simbol al anilor '30, a reusit sa atinga statutul de superstar in ciuda zvonurilor privitoare la implicarea sa in uciderea sotului sau, Paul Bern. Dupa acest scandal, Harlow a inceput o relatie controversata cu Max Baer, campion mondial la categoria grea (portretizat in pelicula Cinderella Man). In momentul in care sotia acestuia a amenintat cu divortul, studiourile MGM au intervenit aranjandu-i lui Harlow o casatorie cu Harrold Rosson. Actrita, care avusese mai toata viata probleme de sanatate, a murit la varsta de 26 de ani, din cauza unei insuficiente renale.
Considerata una dintre cele mai mari voci ale tuturor timpurilor, Billie Holiday a crescut intr-o saracie crunta, parasind scoala inainte sa implineasca zece ani pentru a lucra la un motel, unde mai tarziu a inceput sa se prostitueze. Cariera sa muzicala a debutat in 1933, dar lupta cu drogurile si relatiile sentimentale haotice au scos-o adesea pe tusa, totul culminand cu arestarea sa pentru detinere de heroina in 1947. In 1959 s-a prabusit in urma unei crize de inima si ficat, fiind arestata din nou chiar pe patul de moarte pentru posesie de droguri. A murit cateva zile mai tarziu de ciroza, la varsta de 44 de ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.