Secretarul executiv al PC Ilfov, Ninel Peia, sustine ca democratii sunt interesati de obtinerea unor comisioane cat mai mari din lucrarile de infrastructura.
"Incompetenta ministrilor care s-au perindat la ministerul Transporturilor si d
Secretarul executiv al PC Ilfov, Ninel Peia, sustine ca democratii sunt interesati de obtinerea unor comisioane cat mai mari din lucrarile de infrastructura.
"Incompetenta ministrilor care s-au perindat la ministerul Transporturilor si dorinta clientelei politice a PD de a obtine comisioane cat mai mari a dus la blocarea totala a constructiei de autostrazi si locuinte in ultimii doi ani, sustine Peia. "Lucrarile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti erau deja programate sa inceapa in primavara anului 2005 in Parteneriat Public Privat( PPP ) cu Vinci, Ashrom, Strabag. Imediat dupa investire, ministrul Gheorghe Dobre a anuntat ca PPP nu este avantajos Romaniei iar autostrada se va face cu bani de la buget. In fapt interesul era foarte clar. PPP deja negociat nu ar fi adus comisioane noii puteri. Dupa o vizita in Portugalia, ministrul Berceanu are o revelatie: construirea rapida de autostrazi nu se poate face decat in Parteneriat Public Privat, dar negociat de ei si nu de vechea putere. Pe de alta parte chiar presedintele Basescu declara, pe cand era ministru al Transporturilor, ca Romania nu are nevoie de autostrazi. Oricine stie ca autostrazile sunt cel mai bun motor de dezvoltare economica al unei tari iar utilizarea lor scade costul de productie in toata economia romaneasca. Cu banii platiti disponibilizatilor din perioada 1996-2000 s-ar fi putut construi sute de km de autostrazi si sute de mii de oameni nu ar fi ramas someri. Pe de alta parte, Agentia Nationala de Locuinte construieste la preturi mici tot pentru cei care au bani si care ar putea sa-si cumpere casa de pe piata libera. Tragerea utilitatilor gratis, pentru aceasta categorie, de catre consiliile locale, din bani publici, reprezinta inca o nedreptate flagranta. Sute de mii de case nu beneficiaza de utilitati de zeci de ani in Bucuresti, cu toate ca locatarii unor astfel de imobile platesc taxe de zeci de ani si altii beneficiaza de acesti bani", a mai spus Peia. (D.I).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.