AVAS anunta ca intalnirea nu putea avea loc, pentru ca noua legislatie nu a fost publicata in Monitorul Oficial Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) uzinei Tractorul Brasov, care ar fi trebuit sa se intruneasca ieri pentru a decide declansarea p
AVAS anunta ca intalnirea nu putea avea loc, pentru ca noua legislatie nu a fost publicata in Monitorul Oficial Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) uzinei Tractorul Brasov, care ar fi trebuit sa se intruneasca ieri pentru a decide declansarea procedurii de dizolvare si lichidare voluntara a societatii, a fost amanata "pentru o data ulterioara", din cauza absentei reprezentantilor AVAS, transmite Mediafax.
"AGA nu s-a mai tinut astazi (n.r. - ieri). Am primit o instiintare de la AVAS cu putin timp inainte de ora stabilita pentru sedinta, prin care am fost anuntati ca sedinta nu se mai tine. Nu ni s-a spus cauza, ci doar ca sedinta a fost amanata pentru o data ulterioara, care ne va fi comunicata", a declarat directorul general al societatii, Titu Serban.
Actionarii societatii Tractorul Brasov ar fi trebuit sa discute despre declansarea procedurii de dizolvare si lichidare voluntara a societatii, precum si despre numirea administratorului unic al acesteia. De asemenea, pe ordinea de zi a sedintei era inscrisa si aprobarea disponibilizarii tuturor celor 1.924 de angajati ai societatii, intr-o prima etapa urmand sa fie concediati cel putin 1.800 de salariati, cu plati compensatorii. Actionarul majoritar al Tractorul este AVAS, cu 80,18%, iar SIF Transilvania detine 17,15%.
Pe de alta parte, reprezentantii Biroului de Presa al AVAS ne-au declarat ca AGA de ieri nu s-a putut desfasura pentru ca nu a fost publicata in Monitorul Oficial (MO) noua legislatie privind insolventa. "La cinci zile, probabil, de la publicarea in MO va avea loc si sedinta AGA la Tractorul pentru declansarea procedurii de dizolvare si lichidare voluntara", au mai spus reprezentantii AVAS.
Reamintim, Guvernul a aprobat, in ultima sedinta, la propunerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), o Ordonanta de Urgenta privind amanarea cu sase luni a procedurilor de insolventa pentru 28 de companii, printre care si Tractorul si Rulmentul Brasov. De remarcat, nici la Rulmentul nu s-a desfasurat sedinta AGA din aceleasi motive.
La inceputul lunii februarie, aproximativ 2.000 de angajati de la uzinele Tractorul si Rulmentul Brasov au iesit in strada blocand circulatia intr-o intersectie din apropierea garii din municipiu, din cauza situatiei economice precare a celor doua societati.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, declara, la finele lunii ianuarie, ca solutia cea mai buna pentru uzinele brasovene Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras ar fi amanarea insolventei pentru o perioada de sase luni si lichidarea voluntara. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.