Premierul Tariceanu a anutat ca Mihai Razvan Ungureanu va ramine in fruntea MAE pina la restructurarea Guvernului.

Premierul Tariceanu a declarat in emisiunea „Pro Vest" de ieri ca ministrul demisionar Mihai Razvan Ungureanu (foto) va asigura in continuare interimatul la MAE pina la momentul restructurarii Guvernului. Totodata, Tariceanu a mentionat ca nu intentioneaza, „desi au fost voci care au avansat propunerea", sa procedeze dupa modelul Berlusconi si sa-si asume si portofoliul externelor. „Este un post de maxima importanta si de aceea el trebuie preluat de o persoana care sa se ocupe 100% de problematica lui si sa nu mai aiba si alte insarcinari", a afirmat premierul, care a aratat ca, desi nu ii este frica sa isi asume o astfel de responsabilitate, totusi „nu ar fi o solutie potrivita pentru Romania".

Premierul a dat de inteles ca subiectul nominalizarii unui succesor pentru Ungureanu nu se va afla pe ordinea de zi a sedintei BPC al PNL de astazi.

Ministerele de linie ramin

Referindu-se la restructurarea Guvernului, preconizata sa se realizeze pina la sfirsitul lunii februarie, premierul a spus ca ministerele de linie vor ramine, cu o singura modificare, Ministerul Integrarii Europene urmind sa se transforme in Ministerul Dezvoltarii Regionale. Premierul a mai mentionat ca propunerea de restructurare a Guvernului va fi prezentata Parlamentului si va presupune „un test al modului de functionare a majoritatii".

Totodata, Tariceanu a sugerat ca si opozitia ar trebui sa voteze noua formula a Cabinetului, pentru „nevoia de stabilitate politica".

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri, la Ploiesti, ca restructurarea Guvernului ramine o „necesitate" care trebuie negociata insa in interiorul Aliantei.