Doua pescadoare turcesti care braconau in Marea Neagra au fost retinute simbata noapte de politistii de frontiera.

Pentru capturarea unuia dintre vase, E Oculari, s-au folosit initial semnale luminoase si sonore. S-a incercat apoi
Doua pescadoare turcesti care braconau in Marea Neagra au fost retinute simbata noapte de politistii de frontiera.

Pentru capturarea unuia dintre vase, E Oculari, s-au folosit initial semnale luminoase si sonore. S-a incercat apoi o legatura radio cu vasul turcesc, fara rezultat. Nici cartusele trase in aer nu i-au oprit pe turci.

Vasul a fugit spre Ucraina, astfel ca politistii romani au anuntat autoritatile de frontiera ucrainene, care au trimis o nava si un elicopter. Asa s-a reusit depistarea si capturarea pescadorului turcesc, care arborase, precum piratii, un pavilion fals, al Ucrainei. Pe vas au fost gasite citeva sute de kilograme de rechin si calcan.

Un alt pescador turcesc, Uygunor (foto), a fost capturat simbata noaptea, in timp ce se afla in apele teritoriale romanesti. In magaziile navei s-au descoperit aproximativ 1.000 kg de calcan si rechin. Membrii echipajului vor fi prezentati Parchetului, sub acuzatia de pescuit fara autorizatie. Totodata, potrivit lui Adrian Titus Burcea,purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Constanta, ei ar putea fi trasi la raspundere pentru trecerea ilegala a frontierei. Cetatenii turci ar putea primi interdictie de a mai patrunde in Romania timp de trei ani. Nava ar putea fi retinuta si vinduta la licitatie sau ar putea fi redata partii turce in schimbul unei amenzi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.