Tariceanu crede ca liberalii si democratii nu vor rezista tentatiei de a se ataca reciproc in campania pentru euroalegeri.

Premierul Tariceanu a reiterat ieri faptul ca propunerea PD privind realizarea unui pact de neagresiune PD-PNL in euroalegeri „este un gest frumos, dar cu sanse minime sa fie respectat pe teren de echipele de campanie".

Liderul liberal a aratat ca le-a explicat democratilor ca si PNL, si PD au acelasi electorat si ca „acesta este elementul esential pentru care trebuia sa se mearga pe lista comuna". Din acelasi motiv, si anume pentru ca ambele partide se adreseaza aceluiasi segment de electorat, premierul considera conflictele inevitabile.

„Ramine sa limitam cit mai mult daunele reciproce. Imi doresc foarte mult acest lucru, nu vreau sa ajungem la un conflict deschis cu PD", a conchis Tariceanu. Seful liberal a tinut sa precizeze, totodata, ca „relatia cu PD a decurs de regula pozitiv, in special la nivelul Guvernului, si ca momentele de tensiuni si conflictele apar, din pacate, de cite ori presedintele tarii intervine in actiunea politica a PD".

PD nu-si face probleme

Aflat ieri la o intrunire a democratilor din Ploiesti, Emil Boc a declarat ca nu vor exista probleme intre PD si PNL in campania pentru euroalegeri. „Am avut o discutie preliminara cu colegii din PNL si am stabilit ca vom iesi cu declaratii comune pe teme majore politice, tocmai pentru a nu crea disensiuni intre noi in campanie", a spus Boc. Numarul doi din PD, Adriean Videanu, a aratat ca „la localele din 2004 am mers pe liste comune doar la Bucuresti si Cluj, iar in rest separate si niciunde nu au fost probleme sau disensiuni intre noi si liberali."