Stolojan si asa-zisa grupare Patriciu din PNL se acuza reciproc ca iubesc pe ascuns PSD si ca au in singe virusul tradarii.

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat, simbata, la Craiova, ca, dupa alegerile locale din 2004, liberalii din jurul lui Calin Popescu Tariceanu i-au propus sa ii tradeze pe democrati si sa faca o alianta cu PSD, pentru a cistiga cit mai multe presedintii de consilii judetene.

„Gruparea Tariceanu, Patriciu, Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai a fost impotriva Aliantei D.A. inca de la inceput. Dupa alegerile locale din iunie 2004, mi-au propus sa tradam aliatii politici pentru a face o alta alianta cu PSD, pentru a cistiga cit mai multe presedintii ale consiliilor judetene", a sustinut Stolojan, citat de MEDIAFAX.

„Un mincinos ordinar"

Reactiile liberalilor au fost pe masura acuzatiilor. Primul a lovit Crin Antonescu: „Stolojan este un mincinos ordinar si o sluga de ultima speta. Nimeni in PNL nu a pus problema unei aliante cu PSD, nici in 2004, nici cu alt prilej si, in orice caz, eu, Orban si Norica Nicolai nu faceam parte, la acea data, din conducerea PNL. Singurul simpatizant al PSD-ului pe care l-am cunoscut in PNL este Theodor Stolojan, care se gudura in alaiul de campanie prezidentiala a lui Ion Iliescu in 1996".

Si nici Ludovic Orban nu s-a lasat mai prejos: „Stolojan fie sufera de amnezie, ceea ce este plauzibil, fie minte, ceea ce este si mai veridic, tinind cont de caracterul sau si de antecedentele din ultimii 16 ani".

Guvernul, obligat la compromisuri

Stolojan nu mai da multe sanse guvernului Tariceanu, chiar si in cazul in care ar obtine sprijinul PSD. „Nu cred ca acest Guvern mai are multe zile de trait. Probabil va rezista cit va mai reusi sa se tirasca, asa cum este obisnuit s-o faca. Trebuie sa faca multe compromisuri pentru a-si putea promova proiectele, dar asta se vede in activitatea Guvernului",

a spus Stolojan.