Ca sa renunte la protestele programate pentru aceasta saptamina, ministrul Vosganian va oferi sindicatelor din sectorul energetic cresteri salariale.

Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, intentioneaza sa propuna majorari salariale medii de 22% pentru companiile detinute de stat in sectorul energetic. „Voi putea negocia direct cu sindicatele din ramura cresteri salariale, ca orice patron. Astfel, angajatii din electrocentrale si termocentrale vor cistiga brut intre 2.400 si 2.800 de lei, iar cei de la centrala nucleara peste 4.000 de lei", a declarat ieri ministrul Economiei.

Vosganian si-a exprimat speranta ca, in urma acestei masuri, sindicatele din ramura sa nu mai recurga la protestele anuntate pentru aceasta saptamina. „Am auzit ca vor sa picheteze Guvernul. Sper sa-si gaseasca alta indeletnicire zilele acestea", a adaugat seful MEC.

Sindicalistii din energie au amenintat ca vor picheta marti si miercuri sediile ministerelor Economiei, Finantelor si Muncii, precum si pe cel al Autoritatii Nationale de Reglemetare in domeniul Energiei, cerind majorarea esalonata a salariilor cu pina la 35%.