Liderul PD Emil Boc a facut ieri un apel catre partidele parlamentare sa lase deoparte "ambitiile politice" si "sicanarile" si sa respinga motiunea simpla depusa la Senat impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. "Partidul Democrat face un ape
Liderul PD Emil Boc a facut ieri un apel catre partidele parlamentare sa lase deoparte "ambitiile politice" si "sicanarile" si sa respinga motiunea simpla depusa la Senat impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. "Partidul Democrat face un apel la toate fortele politice parlamentare sa lase deoparte toate ambitiile politice, sa lase deoparte toate sicanarile care pot avea loc si sa ne aplecam asupra interesului general care tine de continuitatea reformei Justitiei si a semnalului pe care Romania il da atat in plan intern, cat si in plan extern cu privire la continuitatea acestor reforme", a declarat Boc, citat de Mediafax. Liderul PD a sustinut ca, in cazul acestei motiuni, "este clar ca este vorba de patimi politice, care trebuie sa stea in plan secundar atunci cand este vorba de interesul Romaniei". "Credem ca pana la urma rationalitatea va invinge, iar motiunea va fi respinsa. Oricum, chiar in varianta unei aprobari, ministrul Justitiei isi continua activitatea intrucat, potrivit Constitutiei, nu exista obligativitatea nici a demisiei, nici a demiterii ministrului Justitiei", a continuat Boc. Seful pedistilor a mai spus ca, in fapt, motiunea reprezinta o motiune "pro sau contra continuitatii statului de drept din Romania, este un vot pro sau contra asigurarii functionalitatii statului de drept din Romania". "Justitia nu se face nici cu bata, nu se face nici la televiziune, justitia se face in instantele de judecata si orice motiune de acest fel are menirea in primul rand de a demobiliza pe cei care astazi sunt pe drumul bun. Din acest punct de vedere, aceasta motiune poate afecta functionarea statului de drept din Romania", a mai spus Boc. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.