Conservatorii au decis sa initieze o motiune de cenzura impotriva Guvernului, in cazul in care premierul Tariceanu nu o va demite pe Monica Macovei de la sefia Ministerului Justitiei, daca motiunea simpla de maine va trece de filtrul Senatului. Un numar de 64 de senatori PC, PSD si PRM au depus la Biroul Permanent al Senatului motiunea simpla "Minciuna - adevarul justitiei Macovei", in care se cere demiterea ministrului Justitiei, care se eschiveaza de la realizarea reformei in domeniu.
Secretarul general adjunct al conservatorilor, Codrin Stefanescu (foto), a aratat ca PC va cere ca votul pe marginea motiunii sa fie secret. "Daca premierul nu accepta acest lucru (demiterea ministrului Macovei - n.r.), vom fi nevoiti sa declansam crearea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Daca dansul nu vrea sa o lase pe doamna Macovei sa plece, atunci poate vor pleca toti", a mai comentat Stefanescu. In opinia sa, pozitia lui Tariceanu in legatura cu sustinerea ministrului Macovei, indiferent de decizia Senatului, este rezultatul negocierilor intre PNL si PD, determinate de "afacerile si contractele care inca sunt in derulare". "Dorim sa-l intrebam pe premier ce masuri va lua in momentul in care va fi depusa de urgenta o motiune de cenzura impotriva Guvernului si a primului-ministru si ea va fi adoptata de catre Parlament. Atunci va accepta sau nu votul Parlamentului?", a mai spus Stefanescu.
PNL nu va sustine motiunea impotriva ministrului Justitiei Monica Macovei, care nu trebuie sa demisioneze din Guvern chiar daca ar primi un vot de neincredere, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, ieri, intr-o emisiune la ProTv. "Cred ca asteptarea fata de rezultatul reformei e fireasca, dar, ca prim-ministru, am ceva mai multa rabdare decat parlamentarii si poate si decat cetatenii pentru a vedea aceste rezultate. Daca ajungem la componenta politica si constitutionala, nu exista obligatie ca ministrul sanctionat cu o astfel de motiune sa demisioneze. Apreciez ca, in momentul de fata, ministrul Justitiei nu trebuie sa-si dea demisia chiar daca va primi un vot de neincredere", a declarat Tariceanu. El a spus ca regreta ca la adresa unui ministru a fost inregistrata o motiune, apreciind insa ca la acest lucru a contribuit si stangacia ministrului in tratarea relatiei cu Parlamentul.