Presedintele PNTCD Marian Milut a declarat sambata ca localitatea botosaneana Flamanzi, unde a izbucnit Rascoala din 1907, trebuie sa devina un loc de referinta pentru taranul roman. Milut a participat la manifestarile dedicate implinirii a 100 de an
Presedintele PNTCD Marian Milut a declarat sambata ca localitatea botosaneana Flamanzi, unde a izbucnit Rascoala din 1907, trebuie sa devina un loc de referinta pentru taranul roman. Milut a participat la manifestarile dedicate implinirii a 100 de ani de la declansarea revoltei taranesti si a facut un apel la taranii din Flamanzi si la cei din intreaga tara sa fie uniti la fel ca in 1907. "Taranul roman trebuie sa stie ca inaintasii sai nu au murit de pomana. Trebuie sa facem in asa fel incat jertfa taranilor din urma cu 100 de ani sa nu fi fost facuta degeaba. Scopul nostru este sa ii ajutam pe tarani, pentru ca ei sunt o componenta importanta a societatii noastre. Toti suntem fii de tarani si asta nu trebuie sa uitam niciodata", a afirmat liderul PNTCD, citat de Rompres. Rascoala din 1907 a inceput pe pamanturile unui arendas evreu, Mochi Fischer, din satul Flamanzi. Armata romana a deschis focul asupra taranilor: aparent, 11.000 de tarani au fost omorati si mai mult de 10.000 arestati, conform informatiilor vremii. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.