Doi membri ai clanului "Duduianu" au incercat sa il pacaleasca, anul trecut, printr-o "afacere" imobiliara, cu peste 300.000 de euro, pe fostul antrenor al Nationalei de fotbal a Romaniei, generalul Anghel Iordanescu. Acesta a dorit sa cumpere o casa
Doi membri ai clanului "Duduianu" au incercat sa il pacaleasca, anul trecut, printr-o "afacere" imobiliara, cu peste 300.000 de euro, pe fostul antrenor al Nationalei de fotbal a Romaniei, generalul Anghel Iordanescu. Acesta a dorit sa cumpere o casa, in aprilie 2006, unul dintre cunoscutii sai recomandandu-i doi intermediari. Potrivit Mediafax, Dumitru Nicolae (zis Amar) si Reget Craisor (zis Istronom), membri ai clanului "Duduianu", i-au propus sa achizitioneze, contra sumei de 370.000 de euro, un imobil din cartierul bucurestean Aviatiei. "Intermediarii" au profitat de faptul ca imobilul era inchiriat, au facut rost de copii ale actelor de proprietate ale casei, de cheile acesteia, si l-au invitat pe fostul antrenor al echipei nationale de fotbal sa o vizioneze, in vederea achizitionarii. De asemenea, pentru a nu pierde "afacerea" si pentru a avea o mai mare credibilitate, avand in vedere ca valoarea reala pe piata a imobilului era de peste 1,5 milioane de euro, cei doi au "aranjat" un om al strazii, care timp de aproximativ doua saptamani a pretins ca este proprietarul casei. Interesant a fost si faptul ca, cei doi "intermediari" au reusit, nu se stie prin ce metode, sa ii faca falsului proprietar o carte de identitate cu datele proprietarului real al casei. Dupa ce generalul Anghel Iordanescu s-a decis sa incheie afacerea, s-a adresat unui notar, la care a mers impreuna cu "intermediarii", pretul final al imobilului fiind negociat la 310.000 de euro. Surprinsi de hotararea de a cumpara casa, intr-un timp relativ de scurt, cei doi membri ai clanului "Duduianu" nu au mai avut insa timp sa "pregateasca" si actele originale ale casei, prezentand notarului numai copii ale acestora, lucru care a trezit suspiciuni si a facut astfel ca "afacerea" sa cada. Anghel Iordanescu a reclamat la politie cele intamplate, dar cei implicati disparusera intre timp.
20 de arestati in dosarul clanurilor mafiote
Tribunalul Bucuresti a decis, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa nu mai putin de 18 ore de audieri, arestarea a 20 dintre membrii clanurilor Duduianu si Carani, pentru amenintari, santaj si tentativa de omor, alti zece fiind lasati sa plece acasa, dupa ce le-au expirat ordonantele de retinere. Membrii celor doua clanuri au fost retinuti, la sfarsitul saptamanii trecute, in urma unor perchezitii efectuate de peste 300 de oameni ai legii, in 25 de locatii din Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu si Ialomita, unde s-au gasit diverse bunuri, printre care o adevarata colectie de arme albe si aparatura electronica in valoare de aproximativ 600.000 de lei. Procurorul Maximilian Balasescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, a declarat ca "este vorba despre fapte savarsite de membrii acestor doua grupari, in perioada 12 decembrie 2004 - 11 decembrie 2006, de la amenintare pana la tentative de omor". Potrivit aceluiasi procuror, cei in cauza actionau cu sabii sau topoare, intrau peste oameni in casa, ii amenintau, ii santajau, ii sechestrau pana semnau unele hartii pentru niste presupuse datorii sau incercau sa vanda cu acte false diferite imobile, case si terenuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.