Doi membri ai gruparii au ferchezuit un om al strazii, pe care l-au „improprietarit" instantaneu cu o vila. Acesta aproape l-a convins pe ex-selectioner sa cumpere casa cu 310.000 de euro.

Tribunalul Bucuresti a decis simbata arestarea a 20 dintre membrii clanurilor „Duduieni" si „Carani", acuzati de tentativa de omor, furt auto, santaj, asociere in vederea savirsirii de infractiuni. Fostul selectioner al Romaniei Anghel Iordanescu a fost la un pas de a fi victima lor. Profitind de interesul sau pentru afaceri imobiliare, multe dintre ele derulate in parteneriat cu fostul prefect al Capitalei Gabriel Oprea, doi membri ai clanului „Duduianu" au incercat sa il pacaleasca, anul trecut, cu un tun de peste 300.000 de euro, potrivit MEDIAFAX.

Proprietarul de serviciu

In aprilie 2006, vinzatorii de ocazie Dumitru Nicolae (zis Amar) si Reget Craisor (zis Istronom), membri ai clanului „Duduianu", i-au propus lui Iordanescu sa achizitioneze, contra a 370.000 de euro, un imobil din cartierul bucurestean Aviatiei. Intermediarii au profitat de faptul ca imobilul era inchiriat, au facut rost de copii ale actelor de proprietate ale casei, de cheile acesteia, si l-au invitat pe fostul antrenor al echipei nationale de fotbal sa o vizioneze. Ca sa fie si mai convingatori, cei doi au angajat un om al strazii, l-au tuns, gelat si imbracat la patru ace, iar acesta a trebuit sa joace timp de doua saptamini rolul de proprietar al vilei.

Notarul vigilent

Conform anchetatorilor, citati de MEDIAFAX, cei doi „intermediari" au reusit sa ii faca falsului proprietar chiar o carte de identitate cu datele proprietarului real al casei. Dupa citeva vizite, generalul a decis subit sa cumpere vila, mai ales ca pretul a scazut la 310.000 de euro, iar pretul de piata putea sa ajunga si la 1,5 milioane de euro. Graba l-a salvat pe Iordanescu, deoarece „Duduienii" nu au avut timp sa falsifice si asa-zisele acte originale, fapt ce a trezit suspiciuni notarului, care i-a recomandat lui Iordanescu sa nu incheie tranzactia. Antrenorul a reclamat cazul la politie.

Iordanescu jr. neaga

Contactat telefonic, Edi Iordanescu, fiul selectionerului, ne-a declarat ieri ca nu isi aminteste de o astfel de tranzactie: „Avem destule case, stau goale, de ce sa mai fi cumparat una? Poate de terenuri sa fi fost vorba. Am vazut si eu la stiri, dar cu baietii aia joc fotbal pe teren sintetic, nu stiu ce sa zic. Poate tata, dar la tranzactiile majore ma consulta si pe mine".