Reprezentantii companiei Ericsson s-au aratat interesati, in cadrul unei intrevederi cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, de deschiderea in regiune a unui centru de suport global.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, „primul-ministru Tariceanu i-a invitat sa faca aceasta investitie in Romania si a precizat ca, pe linga politica fiscala atractiva, care are la baza cota unica de impozitare, un argument este si acela al fortei de munca foarte bine pregatite, respectiv al tinerilor care vorbesc foarte bine limba engleza".

Precedentul Microsoft

„Romania a fost una dintre cele mai performante economii in anul 2006, asa cum o arata si un raport al Bancii Mondiale. Avem o politica fiscala atractiva si forta de munca bine calificata. Sustinem investitiile straine si va invit sa veniti cu incredere in Romania", le-a spus premierul Tariceanu reprezentantilor firmei suedeze. El a mai precizat ca investitorii sint interesati de astfel de oportunitati de afaceri. Cel mai recent exemplu este compania Microsoft, care a deschis la inceputul lunii un Centru de Suport Tehnic Global la Bucuresti, ocazie cu care a fost in Romania presedintele fondator al Microsoft, Bill Gates. (I.E.)