Piesa „Liubi, Liubi, I Love You" a trupei Locomondo s-a calificat pentru finala Eurovision 2007, din 12 mai.

Dupa trei saptamini de discutii aprinse, acuze, contestatii si eliminari, simbata seara s-a pus punct celei mai zgomotoase selectii nationale pentru Eurovision. Doar opt piese din 12 au fost jurizate de public si de specialisti. Restul au fost eliminate din cauza nerespectarii regulamentului, iar o alta s-a retras din spirit de solidaritate cu „nedreptatitii" exclusi. Gluma serii a fost: „Cum va fi aleasa la anul piesa Romaniei pentru Eurovision? Prin eliminare".

Locomondo, favoritii publicului

Publicul, al carui vot exprimat prin televoting a contat in proportie de 50%, i-a avut ca favoriti pe cei de la Locomondo, cu piesa „Liubi, Liubi, I love You". Acestia s-au aflat in fruntea clasamentului telespectatorilor pe toata perioada votarii, adunind in final 11.243 de adeziuni. Au urmat, in ordine, Ionut Ungureanu, cu „Time" si Desperado cu Tony Poptamas, cu piesa „European, a Beautiful Sin".

Punctele acordate de juriul de specialitate, din care au facut parte Titus Andrei, Mirela Fugaru, Horia Moculescu, Cristian Faur, Mihai Georgescu, Sorin Vasile si Ionut Radu, nu au reusit sa impuna un alt cistigator decit cel ales deja de public. Favoritii specialistilor au fost Desperado si Tony Poptamas, dar nu cu piesa care a placut telespectatorilor, ci cu „Where Were You", fapt ce i-a surprins chiar pe interpretii cintecului. „Nu stiu ce a inteles juriul. Poate trece momentul umoristic si incepe adevarata votare", si-a exprimat nedumerirea unul dintre cei de la Desperado.

In final, s-au adunat punctele telespectatorilor cu cele ale juriului si a reiesit piesa cistigatoare, „Liubi, Liubi, I Love You" (22 de puncte). Marii invinsi au fost Desperado si Tony Poptamas. Restul clasamentului deja nu mai conteaza. Locomondo inseamna Marian Bogdan Tascau (Mister M), Andrei Stefanescu, Ghedi Kamara, Vlad Cretu, Ciro de Luca si Valeriu Raileanu. Cintecul lor e compus de Mister M, un tinar care, cu ceva timp in urma, isi zicea Dl Problema si cinta „Beau, beau/Mi-am inselat iubita/Azi-noapte la hotel cu una seniorita".

Moga versus Kamara

La discutiile de dupa concurs „s-au mai platit citeva polite la televizor", dupa cum spunea un membru al juriului. Marius Moga, prin telefon, s-a plins ca multi compozitori il urasc si ca Ionel Tudor si Cornel Fugaru au ceva cu el. El a spus ca nu intelege cum un compozitor de talia lui Moculescu a acordat 10 puncte piesei trupei Locomondo, Kamara a sarit ca ars, dind astfel startul unor noi runde de certuri in direct. Ionel Tudor a sunat sa-i apostrofeze pe Maruta si pe Costi Ionita, dar si sa anunte ca-i va da in judecata pe cei care vor mai face afirmatii tendentioase la adresa sa. Zoli de la Simplu a intervenit telefonic sa afirme ca nu are nimic cu Moga, iar Randi, jumatatea de la Morandi, sa declare ca, din punct de vedere armonic si melodic, piesa cistigatoare nu e o capodopera. „Cei de la Locomondo sint niste cistigatori de conjunctura!", a pus punctul pe i, prin telefon, Mihai Georgescu de la Bere Gratis, membru al juriului de specialitate.

TVR, lider de audienta Finala transmisa de TVR 1 de la 20.17 la 22.54 a fost lider incontestabil de audienta pe publicul national, cu un rating mediu de 11,1% (share 25,4%), fiind urmarita, in medie, de 2.169.000 de romani. In acelasi interval, PRO TV inregistra un rating mediu de 6% (share 13,7%), iar Antena 1, un rating de 4,5% (share 10,4%). ,,Minutul de aur" al finalei a fost inregistrat la 21.45, cind 2.520.000 de telespectatori se uitau la TVR 1 (12,9% rating si 28,3% share).