In timp ce Dinamo batea la scor echipa a doua, Benfica, fara unii titulari, a fost eliminata de o echipa din liga a II-a din Cupa Portugaliei.

Dinamo Si-a ridicat moralul inaintea meciului de miercuri (ora 22.00, TVR 1) cu Benfica Lisabona din Cupa UEFA pe seama echipei a doua, invinsa amical cu scorul de 6-0. Danciulescu, jucator care a palmuit la final un fan turmentat, a reusit o tripla, Catalin Munteanu si-a reglat tirul, pe lista marcatorilor aflindu-se si stranierii Mendy si Darwin, adusi sa suplineasca golul lasat de plecarea lui Ganea la Rapid. Claudiu Niculescu nu a reusit nici de aceasta data sa-l invinga pe Lobont, care a aparat cite o repriza pentru fiecare echipa, neonorind astfel laudele de pe site-ul UEFA: „Niculescu incepe primavara din postura de lider al clasamentului celor mai buni marcatori din Cupa UEFA, cu opt goluri reusite. Daca s-ar fi luat in calcul si golurile din tururile preliminare, Niculescu ar fi avut zece reusite". Tonusul a crescut si la aflarea faptului ca adversarii au fost eliminati din optimile Cupei Portugaliei, dupa 1-2 cu modesta formatie Varzim, din liga a doua. „La Lisabona ar fi ideal un scor egal cu gol marcat. Benfica are prima sansa, dar vom vedea cum stam dupa primul meci. Pentru noi e importanta calificarea", a declarat prudent antrenorul Mircea Rednic.

50.000 de fani portughezi

„Infringerea cu Varzim nu va afecta randamentul pentru Cupa UEFA, imi asum responsabilitatea pentru aceasta infringere. Este o competitie diferita si vrem sa ne prezentam bine in fata echipei Dinamo", a spus antrenorul Fernando Santos, care si-a chemat jucatorii duminica la antrenamente, „pentru a le reface psihicul". Presa lusitana a pus esecul si pe seama menajarii unor vedete, anticipind ca la meciul cu Dinamo in tribunele stadionului Da Luz vor fi circa 50.000 de spectatori, dintre care aproape 2.000 de dinamovisti..

Morala lui Dinu

Cornel Dinu si-a amintit de meciul de pomina de acum opt ani, cind a pierdut cu Dinamo calificarea in turul doi al Cupei UEFA dupa 1-0 la Lisabona si 0-2 in Romania. „In retur am avut niste probleme de atitudine la mijlocul terenului, a trebuit sa improvizez, dar si multa nesansa", a declarat Cornel Dinu pentru Realitatea TV, precizind si raporturile socio-filosofice dintre cele doua popoare: „Exista o asemanare cu Portugalia. Cu o bucata de piine, un pic de vin, nu se moare de foame. Portughezii au stiut sa isi cistige piinea si vinul pentru ca Salazar a respectat pamintul. Noi am trait sub comunism".

Dinamo va pleca in aceasta dimineata spre Lisabona cu o cursa charter, un antrenament fiind programat de la ora 21.00 pe un teren pus la dispozitie de gazde. Meciul cu Benfica se va desfasura miercuri, de la ora 22.00.

„Exista o asemanare cu Portugalia. Cu o bucata de piine, un pic de vin, nu se moare de foame. Portughezii au stiut sa isi cistige piinea si vinul pentru ca Salazar a respectat pamintul. Noi am trait sub comunism." - Cornel Dinu