Adunarea Generala a Clubului Roman de Presa (CRP) l-a reales, sambata, pe Cristian Tudor Popescu in functia de presedinte al Clubului, pentru un mandat de un an. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, reprezentant al redactiei Gandul, a fost reales de c
Adunarea Generala a Clubului Roman de Presa (CRP) l-a reales, sambata, pe Cristian Tudor Popescu in functia de presedinte al Clubului, pentru un mandat de un an. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, reprezentant al redactiei Gandul, a fost reales de colegii de breasla, cu 113 voturi din 137. Totodata, jurnalistul a fost singurul candidat inscris pentru sefia CRP, exprimandu-si dezamagirea ca nu a avut un contracandidat. Cristian Tudor Popescu s-a aflat la prima candidatura ca reprezentant al redactiei Gandul. Pana acum el a fost ales de doua ori in aceasta functie, dar ca reprezentant al patronatului. Potrivit noului statut al CRP, votat sambata de Adunarea Generala, presedintele organizatiei trebuie sa fie un reprezentant al jurnalistilor. De asemenea, CRP va reuni reprezentanti ai jurnalistilor si ai patronatului, urmand ca in termen de un an fiecare grup sa se constituie in organizatii diferite cu personalitate juridica. "Prioritatea numarul unu, potrivit noului statut si rezolutiei Adunarii Generale, este continuarea procesului de reforma a Clubului, pana la finalizarea lui, cu constituirea Asociatiei Jurnalistilor, cu personalitate juridica proprie si statut propriu, precum si a Asociatiei Patronale, in aceleasi conditii", a declarat Popescu. Totodata, Cristian Tudor Popescu a explicat ca va lucra separat cu cele doua organizatii, reprezentate fiecare de cate o comisie formata din trei persoane. Astfel, in termen de o luna, ambele comisii care reprezinta pe de o parte jurnalistii, pe de alta patronatul, trebuie sa conceapa si sa propuna cate un statut al viitoarelor organizatii. Comisia jurnalistilor este formata din Razvan Ionescu, Dan Suciu si Cezar Ioan, iar cea a patronatului din Ion Darasteanu, Cosmina Noaghea si Mihai Tatulici. Popescu a precizat ca pe perioada mandatului sau va trebui sa impulsioneze continuarea procesului de formare a celor doua organizatii. O alta prioritate a mandatului sau va fi sa medieze posibilele conflicte dintre patronat si jurnalisti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.