Amazon.com a anuntat, vineri, ca ultimul volum din Harry Potter a inregistrat un record: cele mai multe precomenzi intr-o singura zi. Potrivit unui comunicat al companiei, numarul precomenzilor de joi, pentru volumul sapte, l-a depasit pe cel al precomenzilor inregistrare in doua saptamani de volumele cinci si sase. "Harry Potter si Printul Semipur", volumul sase, a avut peste 1,5 milioane de precomenzi.
Amazon.com vinde "Harry Potter and the Deathly Hallows" la pretul de 18,89 dolari (aproximativ 50 de lei - n.r.), editia cartonata, si la 39 de dolari (aproximativ 100 de lei - n.r.), editia de lux.
"Harry Potter and the Deathly Hallows" va aparea in Romania la editura Egmont si va fi tradus, ca si precedentele, de studenta in varsta de 22 de ani Ioana Iepureanu, potrivit Egmont Romania.
"Mizam pe cele mai mari vanzari din seria Harry Potter" pentru volumul al saptelea, a declarat, pentru NewsIn, directorul de marketing si publicatii al Egmont Romania, Adriana Savu.
Data aparitiei variantei in limba romana a volumului sapte nu a fost inca stabilita, dar va fi anuntata in circa o luna, a spus Savu.
Primele sase carti din serie au fost traduse in 64 de limbi, iar 325 de milioane de exemplare s-au vandut din 1997 pana in prezent, potrivit cifrelor comunicate, joi, de editorul britanic Bloomsbury.
In Romania, ultimul volum din serie a aparut in noiembrie 2005 si s-a vandut in 55.000 de exemplare, potrivit editurii Egmont.