Lipsa unei anumite turbulente politice ar sprijini eforturile Guvernului pentru cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare si accelerarea pregatirii pentru elaborarea de proiecte finantate de UE, considera premierul Calin Popescu Tari
Lipsa unei anumite turbulente politice ar sprijini eforturile Guvernului pentru cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare si accelerarea pregatirii pentru elaborarea de proiecte finantate de UE, considera premierul Calin Popescu Tariceanu. Intrebat ieri de un jurnalist strain, ce anume s-a schimbat dupa aderarea Romaniei la UE, Tariceanu a aratat ca situatia la nivelul tarii si a populatiei a ramas aceeasi, cu efecte, probabil, doar din punct de vedere al cresterii aspiratiilor si sperantelor intr-o viata mai buna. "Oamenii isi doresc sa profite pe deplin de toate avantajele care decurg din calitatea de membru al UE. De aceea, eforturile Guvernului, eforturile mele, sunt concentrate in acest moment pe o directie - daca nu ar fi o anumita turbulenta politica si acest lucru m-ar ajuta si mai mult, probabil ca am putea sa muncim si mai mult - in directia capacitatii de absortie a fondurilor comunitare, a accelerarii pregatirii pentru elaborarea de proiecte, deci pentru a folosi acest element fundamental care sta la baza constructiei europene, solidaritatea dintre tarile membre si tarile nou intrate in UE care beneficiaza de fonduri importante care le permite sa reduca decalajele", a spus Tariceanu, conform Mediafax. Precizarea a fost facuta in conferinta sustinuta de premierul Romaniei impreuna cu primul-ministru croat, Ivo Sanader, aflat in vizita oficiala la Bucuresti. In cadrul discutiilor s-a stabilit ca reprezentantii Guvernelor roman si croat ar putea semna, in acest an, un Memorandum de intelegere privind conducta petroliera Constanta-Trieste. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.