Un politist clujean l-a dat in judecata pe seful IPJ Cluj, comisarul Ioan Pacurar, pentru neaplicarea unei sentinte judecatoresti definitive.

Subcomisarul Petru Filip se judeca din 2005 cu IPJ pentru o locuinta de serviciu pe care, spune el, urma sa o primeasca la schimb cu un coleg. Comisia de repartizare a locuintelor a dat-o insa altcuiva, arata MEDIAFAX. Potrivit plingerii lui Filip, cel care a primit locuinta, seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna, Vasile Morar, mai avea un apartament si o casa in constructie la Turda. Mai mult, Morar facea parte din comisia de repartizare a locuintelor. Procesul a fost cistigat de Filip: Curtea de Apel Oradea a dispus ca locuinta sa ii revina lui.

Pacurar asteapta decizia finala

„Locuinta era deja repartizata cind am devenit eu sef la IPJ Cluj. Am dispus formarea unei a doua comisii si aceasta i-a dat cistig de cauza tot lui Morar. Filip era pe locul sase. Nu e corect sa facem favoritisme, avem zeci de politisti care nu au o locuinta. Noi am atacat decizia Curtii de Apel cu contestatie in anulare si avem termen pe 22 februarie. In functie de ce se va decide atunci, vom respecta intocmai legea", ne-a declarat ieri Ioan Pacurar.

El nu se arata deranjat de faptul ca Filip ii cere in instanta plata a 78 RON pe fiecare zi de intirziere a aplicarii sentintei: „Am consultat si eu juristi, reprezint o institutie, iar daca sentinta va spune sa platim, vom plati", afirma el. Avocatul lui Filip, Alexandru Coroian, sustine ca, din cite stie el, acest caz este unic in justitia din Cluj. Vasile Morar nu a putut fi contactat.