Nici Doina Cornea, care ne implora sa-l votam pe Iliescu in 2000, nu a reusit sa transmita un mesaj mai penibil. Sa nu iasa Vadim a fost si atunci si acum pericolul iminent. Dar, la fel de bine, pot sa-mi tai mana si scap de orice framantare si respo
Nici Doina Cornea, care ne implora sa-l votam pe Iliescu in 2000, nu a reusit sa transmita un mesaj mai penibil. Sa nu iasa Vadim a fost si atunci si acum pericolul iminent. Dar, la fel de bine, pot sa-mi tai mana si scap de orice framantare si responsabilitate.
Referendumul pentru ramanerea in post a tractorasului muntilor ar fi iadul pe pamant, se vaicaresc societatile civile sau inca active. Ei, nu zau! Consultarea populara i-ar pica manusa lui Basescu. Asta si vrea. Este clar ca, si cu, si fara aportul benevol nevoie mare al ilustrilor panicarzi, Traian ar iesi boboc dintr-o asemenea tevatura nationala. Trei ore la TVR in care sa infiereze ciocoii ticalositi si petroliberalii, cu determinarea care mai poate fi regasita doar in discursurile lui Ionica, la adresa partidelor istorice, si meciul s-a terminat inainte sa inceapa. O aparitie pe limuzina lui Gigi in Ferentari si un botez la Vadu Oii, si a scos un milion de voturi.
Decisiva in alegerea lui Basescu a fost clasa de mijloc si o parte a presei care a miorlait la popor prin botnita montata de PSD la orice canal media. Dar la alt electorat tanjeste el, la cel al PSD. La cei multi si fideli cu anii, care iti pot garanta doua-trei mandate. Ca si Iliescu, Basescu vrea doar sa fie presedinte. N-are nici un scop, asa ii place lui.
Toate facaturile politice ii folosesc exclusiv lui, indiferent de consecinte. Hai sa descoasem actiunile de politica externa, unde se da mare balaur. Si-a falfait fara nici un rezultat mesa mesianica pe la Londra, Paris si Washington. A zis niste prostii despre axe si boghiuri. Ne-am bucurat si noi, ne-a parut engleza lui de balta mai haioasa decat dialectul afrikaans al lui Iliescu. A pus serviciile secrete la munca si a montat doua spectacole in Irak: "Marijean si trei iezi" si "Cei doi faiantari buclucasi" si a scos niste procente de sa-ti stea inima-n loc in sondaje. Evident, cu prima ocazie i-a pus la conserva pe sefii serviciilor secrete. Or sa fie de folos mai tarziu. Apoi, a revenit la problema moldoveneasca si la spatiul Marii Negre. Iar parea interesant. Nici un locatar de la Cotroceni nu a transat deschis si fara echivoc aceasta durere. Ce vrem noi de fapt? Lasam Basarabia la rusi, o vrem noi, o cumparam, o vindem, o imprumutam? (Vezi ungurii. Au avut un singur demers, nu conteaza daca legitim sau nu, in privinta Transilvaniei, si au tocat subiectul constant, indiferent de regim. Ne-au dat la gioale pe unde ne-au prins, au promis la orice tigan care s-a dat maghiar buletin de Budapesta si alte prostii).
Noi am scaldat-o mioritic si am pierdut definitiv guberniile de peste Prut. Daca se va uni cu cineva, Basarabia se va uni cu Europa, printr-o oarecare si foarte indepartata integrare in Uniune. Cu Romania niciodata, pentru ca acum deja este judet comunitar. Dar Basescu s-a prins. A dat fuga la Chisinau si a deschis consulate care sa acopere cererea de cetatenie carpatina. Acum, intrati in Europa, buletinul de Bucuresti atrage orice gagauz. Pai astia or sa fie maine voturi, bai tata. Nu-i pacat, acum cand da in clocot sangele romanesc in contrabandistul tatar de prize si surubelnite si in parasutele de la Tiraspol, sa nu le storc niste voturi in zborul spre lupanarele Mediteranei?
Asta este geopolitica adevarata, care aduce puncte in clasament.
A spart buboiul, spun intelectualii, clocotesc tribunalele, dar cine va domni si va administra acest circ, falnic ca motul pe curcan peste destinele tarii, ma rog, tarisoarei, vorba lui Gheorghe Dinica?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.