In aceasta seara se decide cine va reprezenta Romania in Finlanda.

Organizatorii selectiei nationale Eurovision 2007 au decis ieri, in urma analizarii contestatiilor primite, sa nu reprimeasca in concurs piesele "Dracula, My Love" si "Well-o-wee". Marius Moga, compozitorul piesei "Dracula, My Love", a primit vestea resemnat: "E responsabilitatea organizatorilor. Nu o sa ne pierdem timpul sa-i dam in judecata. Am primit si un raspuns din partea EBU (European Broadcasting Union, organizatorii Eurovision - n.n.), care ne-au spus ca nu se implica in rezolvarea cazului. Nu vom ramine in concurs nici cu piesa «Crazy», pentru ca nu ne-am prezentat la repetitiile de ieri si nu vom merge nici azi (vineri - n.n.). Important e ca azi-dimineata am primit un telefon de la Londra si mi s-a spus ca o mare companie e interesata sa lanseze «Dracula, My Love» in Anglia. Ce le urez concurentilor din finala? Bafta! Iar cistigatorii sa ne reprezinte cu mindrie la Helsinki!".

In finala din aceasta seara, de la TVR, se va alege doar din opt piese cintecul care va reprezenta Romania pe 12 mai, in Finlanda. Se vor "bate" pentru Helsinki, in ordinea intrarii in concurs, Nico - cu piesa "Dulce-amaruie", Trupa Veche - "Deci 20", Marcel Pavel - "No podre vivir", Desperado si Tony Poptamas - "Where Were You", Tobi Scobiola - "Nu pot sa uit", Locomondo - "Liubi, Liubi, I Love You", Ionut Ungureanu - "Time" si din nou Desperado si Tony Poptamas - "European a Beautiful Sin".

Favorita Internetului Ieri, pe site-ul TVR, cele mai multe voturi, peste 3.500, inregistra piesa "Liubi, Liubi, I love You", a celor de la Locomondo. La o distanta de peste 1.000 de voturi se afla urmatoarea clasata, melodia "Crazy", pe care insa Marius Moga a declarat ca nu o va cinta in finala, alaturi de Randi si de Wassabi. Pe pozitia a treia se afla "Time", cu aproape 2.000 de voturi. Urmau, in ordine, "Dulce-amaruie" - 657 de voturi, la egalitate "No podre vivir" si "European a Beautiful Sin", cu 479 de voturi, "Deci 20" - 447, "Nu pot sa uit" - 435 si "Where Were You" - 320.