"Intentionez sa aduc o modificare importanta a Legii Pensiilor in ceea ce priveste calculul pensiilor pentru perioada 1962, cand nu era obligatoriu sa se inscrie in cartea de munca salariul si drept urmare nu exista in cartile de munca salariile resp
"Intentionez sa aduc o modificare importanta a Legii Pensiilor in ceea ce priveste calculul pensiilor pentru perioada 1962, cand nu era obligatoriu sa se inscrie in cartea de munca salariul si drept urmare nu exista in cartile de munca salariile respective, iar cetatenii se straduiesc, unii reusesc, altii nu mai gasesc fostele societati si arhivele, sa aduca dovada castigurilor. Astfel, la recalcularea pensiilor din 2005 s-a luat in calcul pentru perioada anterioara salariul minim pe economie", a declarat Barbu. Potrivit acestuia, calculul va fi facut in baza unui algoritm (in functie de primul salariu trecut in cartea de pensie si momentul in care si-a inceput activitatea) care in prezent este in faza de finalizare si care ia in calcul salariul pe care o anumita persoana l-a avut la un moment dat in aceasta perioada. "Prin aceasta se va ajunge la imbunatatirea pensiilor pentru aproximativ doua milioane de pensionari din cei 4,5 cati sunt in sistem", ne-a declarat Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii. El a mai declarat ca si in acest an exista o sansa reala de a mai fi operata o majorare a pensiilor cuprinsa intre 3 si 5% incepand cu luna septembrie, insa a apreciat ca aceasta crestere va fi posibila doar daca executia bugetara a bugetului asigurarilor sociale va fi cel putin la nivelul anului 2006.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.