Judecatoria Pitesti a admis ieri propunerea Comisiei Penitenciarului Colibasi privind eliberarea conditionata a fostului deputat Gabriel Bivolaru.

Bivolaru nu va fi eliberat imediat, procurorii avind la dispozitie cinci zile pentru a face recurs impotriva deciziei. Comisia penitenciarului a sustinut cererea fostului deputat pe motiv ca acesta a ispasit jumatate din pedeapsa si pentru ca a avut un comportament exemplar in detentie.

In aceasta perioada nu a avut nici o sanctiune disciplinara si a fost recompensat de trei ori cu suplimentarea dreptului la vizite si la pachete. Bivolaru a fost caracterizat ca fiind un detinut model, care a respectat intocmai Regulamentul de Ordine Interioara", a participat la munci gospodaresti si la concursuri. Este a doua cerere de eliberare facuta de Bivolaru, prima fiind in vara anului trecut, cind i-a fost respinsa.

Fostul deputat PSD Gabriel Bivolaru a fost condamnat, in martie 2004, la cinci ani de inchisoare, pentru prejudicierea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Potrivit rechizitoriului, in perioada 1991-1994, Gabriel Bivolaru si sotia sa, Mona de Freitas, au infiintat zece firme, prin care au obtinut mai multe credite, pe care le-au folosit in alte scopuri decit cele declarate. Mona de Freitas a fugit din Romania imediat dupa ce au inceput cercetarile din dosarul BRD.