Un numar de 30 de membri, majoritatea cu antecedente penale, ai clanurilor "Duduienii" si "Caranii" au fost prinsi in urma unor perchezitii efectuate, ieri dimineata, la mai multe adrese din Capitala si in judetele limitrofe. Directorul general al Po
Un numar de 30 de membri, majoritatea cu antecedente penale, ai clanurilor "Duduienii" si "Caranii" au fost prinsi in urma unor perchezitii efectuate, ieri dimineata, la mai multe adrese din Capitala si in judetele limitrofe. Directorul general al Politiei Capitalei, chestorul principal Marian Tutilescu, a declarat ca aproximativ 300 de persoane din structurile de siguranta nationala au actionat in 25 de locatii din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Ialomita. "Au fost conduse la sediul Politiei 30 de persoane care in momentul de fata se afla in cercetare", a spus Tutilescu.
In urma perchezitiilor s-au gasit numeroase bunuri de interes pentru ancheta, dintre care un adevarat arsenal de arme albe, bijuterii din aur si apartura electronica, carora urmeaza sa le fie stabilita provenienta. La randul sau, procurorul Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, a declarat ca in cele sase luni trecute de la inceputul acestei anchete, au adunat 21 de dosare referitoare la fapte comise in ultimii doi ani de catre oamenii acestor clanuri. "Este vorba de aproximativ 30 de persoane pentru care probabil vom cere arestarea preventiva. Au savarsit fapte de natura penala, de la amenintare pana la tentativa de omor", a adaugat Balasescu.
Talharii, furturi si santaj
Membrii clanurilor actionau in grupuri de 4-5 persoane, inarmati cu arme albe (sabii, topoare), intrau in locuintele victimelor, pe care le obligau, prin lipsirea de libertate, sa semneze acte pentru presupuse datorii sau incercau sa vanda, cu acte false, diverse imobile sau terenuri. "Ii constrangeau, le imprumutau suma de 1000 sau 2000 de euro si dupa o luna de zile se duceau si le spuneau: ori imi inchei acte de proprietate pe casa ta, ori avem grija de familie sau de prieteni", a precizat procurorul Balasescu. "In ultimul timp au inceput sa se specializeze pe spargeri de depozite. La sfarsitul anului trecut, au furat aproximativ 300 de aparate electronice - aragazuri si masini de spalat - in valoare de aproximativ sapte miliarde de lei", a adaugat procurorul. Aparatura electronica era vanduta, prin intermediari, sub pretul pietei. Totodata, membrii clanurilor au santajat mai multe persoane, fiind cunoscute doar sase victime, prejudiciile in aceste cazuri variind intre 12 si 25.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, membrii clanurilor sunt acuzati de tentativa de omor, furt auto, santaj, asociere in vederea savarsirii de infractiuni. La inchiderea editiei, actiunea era in curs de desfasurare, iar audierile continuau la sediul Politiei Capitalei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.