In jur de 40.000 de bucuresteni din cartierul Militari, zona Apusului - Veteranilor, au ramas fara curent, ieri dupa-amiaza, din cauza unei avarii la un punct trafo aflat in zona Lujerului. Incidentul vine la o zi dupa ce o pana de curent a avut l
In jur de 40.000 de bucuresteni din cartierul Militari, zona Apusului - Veteranilor, au ramas fara curent, ieri dupa-amiaza, din cauza unei avarii la un punct trafo aflat in zona Lujerului. Incidentul vine la o zi dupa ce o pana de curent a avut loc in zona de nord a Bucurestiului, fiind afectati, timp de aproximativ 30 de minute, circa 200.000 de consumatori din cartierele Bucurestii Noi, Chitila, Pajura si Baneasa, la Spitalul CFR 2 operatiile fiind chiar intrerupte din aceasta cauza.
Tot in aceasta saptamana, miercuri, pentru cateva ore, a fost afectata zona Bd. Nicolae Balcescu - Str. Onesti din centrul Capitalei.
Frecventele pene de curent din Capitala i-au determinat pe edilii Bucurestiului sa convoace ieri, la o discutie, conducerea Electrica Muntenia Sud (EMS - care alimenteaza Bucurestiul cu energie), careia i s-au cerut solutii urgente pentru evitarea avariilor similiare cu cea de joi dimineata, cand trei sferturi dintre imobilele din Sectorul 1 au ramas fara curent.
Reprezentantii Primariei Capitalei s-au intalnit, ieri, cu cei din conducerea societatii Electrica Muntenia Sud, pentru a analiza cauzele producerii defectiunilor tehnice din reteaua de furnizare, care au afectat prea des confortul utilizatorilor casnici in ultima vreme. Viceprimarul general Razvan Murgeanu a declarat imediat dupa intalnirea cu directorul EMS, Mircea Patrascoiu, ca in perioada urmatoare se vor analiza de catre municipalitate si Electrica investitiile care urmeaza sa se faca in zonele cu probleme ale Bucurestiului, in special cartierul Cotroceni si zona de nord a orasului. Murgeanu a precizat ca discutiile avute cu Electrica s-au axat pe iluminatul stradal, liniile de transport RATB (tramvaie si troleibuze), dar si cele care alimenteaza utilizatorii casnici.
Videanu vrea retelele de joasa tensiune
"Municipalitatea are in patrimoniu circa 1500 km de cablu electric, ceea ce inseamna iluminat stradal, iar discutia o vom continua saptamana viitoare. Electrica detine multe cabluri vechi, iar primarul general se gandeste ca municipalitatea sa preia partea de joasa tensiune a retelelor", a afirmat viceprimarul general Razvan Murgeanu. De remarcat, EMS este in faza finala a procesului de privatizare, anul trecut grupul italian Enel fiind desemnat castigator al licitatiei, pentru suma de 820 milioane de euro.
La randul sau, Mircea Patrascoiu a precizat ca avaria de joi a fost cauzata de interventia neautorizata a unei firme, cand, printr-o manevra de forare a fost afectat un cablu de 110 kilovolti. "Electrica Muntenia Sud a derulat un program de investitii in 2006 de circa 1300 miliarde de lei, care se vor derula in conditii superioare si in 2007. Societatea are in program inlocuirea retelelor vechi din centrul orasului si din zona de nord", a spus Patrascoiu. El a precizat ca, din analiza tehnica, reiese ca reparatia cablului care a cauzat defectiunea de joi se va face in 24 de zile. Devizul de lucrari se va imputa vinovatilor, costurile fiind de ordinul miliardelor de lei. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.