Basescu vrea sa faca o declaratie in Parlament marti, 13 februarie, fix ziua in care se dezbate motiunea anti-Macovei.

In scrisoarea catre Parlament, presedintele Basescu nu face nici o referire la continutul mesajului. Insa, potrivit unor surse apropiate PD, este de asteptat ca seful statului sa atinga si chestiunea acuzatiilor de coruptie la adresa unora dintre politicieni, aducind explicatii. Anuntul Cotroceniului vine la doar o zi dupa ce birourile corpurilor legiuitoare ii cerusera lui Traian Basescu sa ceara scuze pentru acuzatiile de coruptie rostite la adresa alesilor in sedinta de bilant a DNA.

Vor sa-l amine

Senatorii programasera insa pentru aceeasi zi motiunea simpla la adresa ministrului Justitiei cu o ora dupa ce presedintele a cerut sa se adreseze Parlamentului. Cum toata lumea se asteapta ca Basescu sa sara in sprijinul Monicai Macovei, majoritatea parlamentarilor cer aminarea discursului prezidential. "Motiunea are deja un termen stabilit pentru dezbatere. Presedintele nu are prioritate fata de programul Parlamentului", sustine secretarul PSD al Senatului, Ilie Sirbu. Nici conservatorii nu sint dispusi sa schimbe programul motiunii depuse de ei. La fel si PRM.

PNL este nehotarit. In timp ce liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, se declara de acord cu venirea presedintelui, Teodor Melescanu, vicepresedinte al Senatului, sustine aminarea discursului.

Dintre grupurile parlamentare, doar PD si UDMR sustin fara discutie discursul de marti al lui Basescu. Decizia finala se va lua luni in sedinta Birourilor Permanente reunite.