Unul dintre sefii de la ALRO este actionar la un mic furnizor privat de energie electrica.

Marian Nastase este vicepresedinte al Consiliului de Administratie al ALRO Slatina, fiind reales in aceasta functie, pentru un mandat de patru ani, in noiembrie 2006. ALRO Slatina este cel mai mare consumator de energie electrica din Romania, iar numele companiei a fost vehiculat in scandalul biletelelor intre Palatele Victoria si Cotroceni, in care ALRO ar fi cerut Presedintiei acces la energie electrica ieftina, fie printr-un contract pe cel putin 15 ani, fie printr-o asociere cu centrala nucleara de la Cernavoda.

15% din Enerom

Nastase este insa si actionar la firma Enerom Services SRL din Bucuresti, cu o cota de 15% din capital. Aceeasi firma Enerom Services este insa, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei Electrice, si furnizor de energie electrica - unul dintre acei „baieti destepti" pomeniti de presedintele Traian Basescu.

Enerom nu este printre cei mai mari furnizori, dar nu este nici inactiv. Potrivit datelor furnizate saptamina trecuta de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, Enerom a furnizat, in primele 11 luni din 2006, 7.000 MWh (0,02% din consumul national din acea perioada), fiind pe locul 41 in topul furnizorilor de energie electrica din tara, dupa cota de piata. Pina la inchiderea editiei, Nastase nu a putut fi contactat pentru comentarii.