Directorul executiv al DGFP Hunedoara, Lucian Heius, a declarat ca institutia pe care o conduce a cerut instantei sa dispuna insituirea sechestrului asigurator pe bunurile lui Simota pentru una dintre firmele sale, SC Club Sportiv Jiul SA. "Firma res
Directorul executiv al DGFP Hunedoara, Lucian Heius, a declarat ca institutia pe care o conduce a cerut instantei sa dispuna insituirea sechestrului asigurator pe bunurile lui Simota pentru una dintre firmele sale, SC Club Sportiv Jiul SA. "Firma respectiva a intrat in faliment la inceputul lui 2004. S-a terminat procedura de faliment si nu s-a putut recupera o mare parte din datorii. S-a constatat ca vreo 3-4 miliarde de lei din total ar fi imputabile lui Simota prin activitatea pe care a desfasurat-o ca administrator. Am inaintat instantei documentele respective si instanta ne-a dat castig de cauza si a dispus sechestrarea bunurilor personale", a mai declarat seful DGFP Hunedoara. Heius sustine ca situatia clubului din Petrosani este una foarte grea, nu numai la nivel sportiv, echipa fiind angrenata in lupta pentru evitarea retrogradarii, ci si din punct de vedere financiar. "Jiul are datorii de 1,6 miliarde. Este un proces pe rol, ne judecam in continuare. Mentinem sechestru asigurator pus pe tabela de marcaj, insa nici nu ne gandim sa o scoatem la vanzare. E o ineptie. Am cheltui degeaba banii cu publicitatea pentru licitatie", a mai spus Heius. Acesta sustine ca DGFP asteapta ca in conturile Jiului sa intre sumele din drepturile de televizare pentru a mai scadea din datorii. In 2006, DGFP Hunedoara reusit sa execute silit si sa recupereze, de la Jiul, 744.636 lei prin popriri de la terti - LPF si Univ. Craiova, de unde Jiul avea de recuperat bani. Heius a anuntat ieri ca vrea sa recupereze datoriile de 1,6 milioane de lei pe care Jiul le are catre stat din suma care ii revine acestei grupari din drepturile TV. "Vom inainta o adresa oficiala Ligii Profesioniste de Fotbal, prin care vom cere recuperarea datoriilor pe care Jiul le are la stat. In momentul in care Liga va plati cluburilor din prima divizie drepturile din meciurile televizate, vom face acea adresa pentru a incasa banii pe care Jiul ii are de luat. Este un mod de a mai recupera din datorii, pentru ca a trecut totusi un an si jumatate. Nu spun ca Jiul este cel mai rau platnic club din prima liga pentru ca nici pe departe nu este asa, dar trebuie sa-si achite obligatiile, fapt pentru care inca ne judecam la Tribunalul Hunedoara", a afirmat Heius. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.