„Cotidianul" a reusit sa puna mina pe principalele zece capete de acuzare pe baza carora PSD va cere Parlamentului suspendarea sefului statului.

1. Nerespectarea rolului de mediator politic. 2. Refuzul unui dialog constant cu toate partidele politice. 3. Nerespectarea prevederilor constitutionale privind separatia puterilor in stat. 4. Implicarea in cazul schimbarii sefilor serviciilor secrete. 5. Numirea primului-ministru fara consultarea prealabila a partidelor politice prin incalcarea art. 103, alin. 1 din Constitutie. 6. Afirmarea repetata a tezei alegerilor anticipate si a dizolvarii Parlamentului. 7. Ingerintele si presiunile politice constante care au avut ca efect dezechilibrarea grava a scenei politice interne. 8. Interferentele succesive in actul de justitie. 9. Antepronuntarea la alegerea sefului CSM. 10. Pozitia publica exprimata pe tema ANI fara a lua in considerare si punctele de vedere ale Parlamentului.

Acestea sint principalele „capete de acuzare" din materialul ce a fost prezentat in sedinta de luni a conducerii PSD. Documentul nu este finalizat. Se mai lucreaza la el. Este raspunsul pe care l-am primit ieri si pe care il tot primim de la liderii PSD inca din 26 ianuarie, de cind s-a anuntat ca s-au strins semnaturile pentru suspendarea lui Basescu. Si asta in conditiile in care Mircea Geoana declara luni ca documentul va fi gata si prezentat „intr-o zi sau doua".

Voiculescu face jocuri Dan Voiculescu a anuntat ieri ca PC nu va semna cererea PSD de suspendare a sefului statului, in schimb va vota in plenul Parlamentului pentru aceasta initiativa si isi va prezenta propriile argumente impotriva presedintelui Traian Basescu. Totodata, Voiculescu l-a atentionat pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca, daca nu va veni in doua saptamini in fata Parlamentului cu un guvern minoritar, format exclusiv din liberali, dupa 1 martie nu va mai putea conta pe voturile PC in Legislativ. (L.G.)