Apartamentul Claudiei Budiana, procuror al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, a fost luni perchezitionat, dupa ce instanta a emis primul mandat european de arestare de dupa aderare pe numele iubitului acesteia, Stelica Ione


Apartamentul Claudiei Budiana, procuror al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, a fost luni perchezitionat, dupa ce instanta a emis primul mandat european de arestare de dupa aderare pe numele iubitului acesteia, Stelica Ionescu, informeaza Parchetul General. Acesta, impreuna cu un alt roman, Adrian Posculescu, au fost arestati de autoritatile franceze pentru falsificare de carduri bancare si retragerea unor sume de bani cu ajutorul acestora. Procurorii francezi i-au mai acuzat pe cei doi de savirsirea acestor infractiuni in "banda organizata". Mandatul european se acorda de catre o instanta din Romania, la solicitarea unor anchetatori straini. La solicitarea francezilor, DIICOT -Biroul Teritorial Dolj a efectuat luni opt perchezitii domiciliare la colaboratorii din Romania ai celor doi, unde au descoperit cu aceasta ocazie aparatura folosita la contrafacerea cardurilor bancare, dar si documente care atesta transferuri de bani din Franta in Romania.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a desemnat un procuror special care sa cerceteze daca si in ce masura Claudia Budiana se face vinovata de amestec in aceasta afacere sau de incalcarea legislatiei ori a deontologiei profesionale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.