Selectionerul Victor Piturca a continuat si ieri sa sustina ca adversara de astazi a Romaniei, nationala Moldovei, este un oponent puternic, care vine la Bucuresti sa puna probleme. Asta in ciuda faptului ca omologul sau, fostul international al URSS
Selectionerul Victor Piturca a continuat si ieri sa sustina ca adversara de astazi a Romaniei, nationala Moldovei, este un oponent puternic, care vine la Bucuresti sa puna probleme. Asta in ciuda faptului ca omologul sau, fostul international al URSS Igor Dobrovolski, a reusit cu greu sa incropeasca un lot de 16-17 jucatori valizi. Totusi, desi meciul cu Moldova a fost pus la cale intr-un interval foarte scurt de timp, dupa ce s-a anulat confruntarea de la Siena cu Italia, Piti este convins ca nu se va repeta episodul "Nigeria", cand africanii au venit la Bucuresti cu cateva ore inainte de meci si si-au imprimat tricourile la Magazinul Unirea. "Sa nu credeti ca ar putea sa fie un scor fluviu, pentru ca Moldova nu e chiar asa o echipa slaba. E normal sa tratam jocul cu maxima seriozitate. Nu se pune problema ca jucatorii sa fie relaxati. Jucatorii trebuie sa se comporte ca adevarati profesionisti", a cerut ieri Piturca. Acesta a evitat sa discute despre problemele moldovenilor. "Nu stiu, ma intereseaza mai putin. Acum cateva zile, cand am discutat cu oficialii federatiei de la Chisinau, ni s-a spus ca tot lotul este pregatit. Nu se compara cu episodul Nigeria", a precizat selectionerul. Jocul de astazi este ultima partida dinaintea meciului oficial cu Olanda, programat pe 24 martie la Rotterdam, in preliminariile Euro 2008, iar selectionerul intentiona sa foloseasca formula cu care ii va infrunta pe batavi. Nu o va putea face, date fiind accidentarile lui Chivu si Rat, iar absenta de lunga durata a lui Dica va fi acoperita, ramane de vazut cu cat succes, de Cocis. Piturca nu s-a aratat impresionat nici de problemele olandezilor, care au sapte jucatori accidentati inaintea meciului de pregatire de azi cu Rusia. "Olanda ramane Olanda. Au de unde alege, aria de selectie fiind mare. La meciul cu noi fiti sigur ca totul va fi OK. Pana acum au avut rezultate scontate, mai putin remiza din Bulgaria, unde Bulgaria a avut mare sansa. La fel ca si cu noi", a spus Piti. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.