Primul subiect abordat in aceasta rubrica este legat de piata cotidienelor. "Eu am venit cu ideea de a scrie impreuna, Ulmanu a propus sa scriem comentarii, iar Sorin Adam Matei a marsat imediat si a nuantat conceptul", a declarat Iulian Comanescu pentru NewsIn. El a mai precizat ca jurnalistul Lucian Mandruta s-a aratat interesat de proiect si a fost de acord sa participe si el la o sesiune viitoare.
Pentru scrierea acestei rubrici jurnalistii folosesc platforma de editare comuna Google Docs. "E ca si cum ai avea trei masini de scris care bat pe aceeasi foaie de hartie", a explicat Comanescu.
Fiecare dintre autori va putea folosi textul in mod liber, iar rubrica va fi lansata in paralel pe HotNews.ro si pe blogurile Jurnalismonline.ro si Pagini.com.
in acest moment, textul exista pe Google Docs si se afla in proces de editare. "Acest gen de scriitura este stimulativa pentru ca te poti subordona ideii altuia si poti lansa un paragraf pe care altii sa il completeze", ne-a mai spus Comanescu.
Blogul colectiv al site-ului de stiri HotNews.ro s-a transformat, la sfarsitul lunii decembrie, intr-o sectiune ce cuprinde mai multe bloguri specializate pe domenii diverse si a fost lansat oficial pe data de 1 ianuarie 2007. Aici se gasesc "Media lui Comanescu", "Mersul Trendurilor", "Inventarul stricaciunilor politice", "Blogul lui Merlin" si, de saptamana trecuta, "Blog de dat cu capul" al Ioanei Avadani.
HotNews a inaugurat oficial blogul sau la 1 februarie 2006. Site-ul exista din 2000, cand s-a lansat sub numele de RevistaPresei.ro. in aprilie 2005, RevistaPresei.ro s-a relansat ca o platforma multimedia de informare in timp real. Site-ul ofera gratuit acces la o arhiva de peste 100.000 de documente (text, video, audio), dosare, forum si ofera un serviciu newsletter cu difuzare zilnica si saptamanala.